ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

Русе: 300 ученици се състезаваха на Олимпиада по пътна безопасност /Снимки/

Общество
15.03.2019  |  12:20
282
Един час децата отговаряха на многобройни въпроси
русе олимпиада по пътна безопасност

 

Олимпиада по пътна безопасност, в която се включиха над 300 деца от няколко русенски училища, се проведе днес в СУ „Васил Левски“.  Участниците бяха от 5, 6 и 7 клас на ОУ „Никола Обретенов“, СУ„Васил Левски“, ОУ „Иван Вазов“, ОУ „Отец Паисий“ и ОУ „Ангел Кънчев“. Те бяха разделени на два отбора и час отговаряха на въпроси, свързани с безопасността на пътя.

 

Такива инициативи дават възможност за по-задълбочено изучаване на  безопасността на движението по пътищата от децата, повишаване на знанията и уменията на отговорно поведение по пътищата, създаване на механизми за извънкласно обучение по Безопасност на движението по пътищата, заяви Богдан Милчев от Института по пътна безопасност и се ангажира в Русе да има още подобни събития.

 

Инициативата се организира от Института за пътна безопасност, заедно с Община Русе и РУО-Русе. На събитието присъстваха кметът на Община Русе Пламен Стоилов, началникът на РУО-Русе Росица Георгиева, зам.-кметът по комунални дейности Наталия Кръстева, Румен Кръстев – старши инспектор в отдел „Транспорт“, директорът на училището-домакин „Васил Левски“ Галин Ганчев, много педагози и директори на русенски училища. В началото кметът Пламен Стоилов поздрави всички деца за активността и ги насърчи да бъдат по-внимателни, когато са на улицата.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design