ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

Русе: 6 300 000 лева за ремонт на бул. „Липник“

Общество
07.09.2018  |  13:37
1 337
С Гюргево правим съвместна система за наблюдение на трафика
Русе Карапчански ремонт на белевард липник

Русенският бул. "Липник" ще бъде модернизиран с 6 295 697 лева по спечелен българо-румънски проект от общините Русе и Гюргево. Общата стойност на проекта за двата партньора е 15 324 710 лв. 85% от тях са безвъзмездна финансова помощ от Европейския фонд за регионално развитие, 13% - съфинансиране от държавния бюджет и 2% собствен принос на бенефициента.

 

В румънската част на проекта ще бъдат ремонтирани 6,5 км от уличната мрежа на Гюргево, парите за Русе са основно за модернизацията на бул. "Липник", пише днес русенският вестник "Бряг". Целта е развитие на транспортна система в Еврорегион Русе – Гюргево за по-добра свързаност с TEN-T мрежата, както и подобряване на комфорта при пътуване, и намаляване броя на пътнотранспортните произшествия.

 

Предвидено е и да се изготви съвместна трансгранична стратегия за подобряване на транспортните връзки в района Русе-Гюргево, както и развитие на съвместна система за наблюдение на трафика. Продължителността на проекта е 30 месеца.

 

Подписването на договора за безвъзмездната финансова помощ по проекта „Добре развита транспортна система в Еврорегион Русе – Гюргево за по-добра свързаност с TEN-T мрежата“ е подписан в Гюргево в присъствието на кмета на Община Гюргево Николае Барбу и заместник-кмета по европейско развитие в Община Русе д-р Страхил Карапчански.

С  реализацията на този проект ще продължи политиката за подобряване на достъпността и рехабилитация на пътната мрежа в града, коментират от Общината. Всички четири проекта, депозирани от Община Русе по Програмата за трансгранично сътрудничество „Интеррег V-A Румъния–България 2014 - 2020 г.“, са одобрени за финансиране. Партньори от румънска страна са администрациите на Община Гюргево и Окръжен съвет – Гюргево.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design