ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

Русе: Албанец от Италия уплътнил с 37 кила хероин пода на колата /Снимки/

Крими
06.03.2018  |  15:26
544
Дрогата хваната на Дунав мост, стойността й е за над 1 500 000 лева
задържан хероин
Снимки: АМ

 

Над 37 кг хероин са задържани на Дунав мост край Русе, съобщиха от Митницата. Дрогата е била в автомобил с италианска регистрация, управляван от албанец, постоянно пребиваващ в Италия. Трафикантът се явил на трасе „Изход" на Дунав мост вчера сутринта.  Инспектори от отдел „Борба с наркотрафика"  на Русенската митница насочили автомобила за щателна проверка, въпреки че шофьорът, който пътувал сам, декларирал, че пренася само лични вещи.  
 

При огледа на автомобила служителите забелязали някои нехарактерни изменения в конструкцията на пода на автомобила. В тайниците те намерили общо 68 пакета с бежово прахообразно вещество. Всеки от пакетите е с приблизително тегло 550 грама. Направеният полеви наркотест показал, че веществото е хероин.

 

За случая е уведомен разследващ митнически инспектор и дежурен прокурор от Окръжна прокуратура-Русе. Образувано е дознание. Албанският гражданин, уличен в наркотрафик, е задържан с прокурорска мярка за 72 часа в русенския следствен арест. По предварителни данни, стойността на задържания наркотик по цени на съдопроизводството е за над 1 500 000 лева. Взети са проби за лабораторен анализ, казаха още от Митницата.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design