ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

   

 

Русе: Безплатни логопедични диагностики

Здраве
09.06.2019  |  11:51
620
Специалистите от Логопедични центрове „Медика“ ще извършат и проверка на овладяването на техниките на четене и писане от децата в училищна възраст

За поредна година Логопедични центрове „Медика“ стартират едноседмична юнска кампания за безплатни диагностики. От 17 до 21 юни специалисти - логопеди ще преглеждат деца и юноши до 16-годишна възраст, съобщиха от "Медика"-Русе. По време на диагностиките логопедите ще извършат и проверка на овладяването на техниките на четене и писане от децата в училищна възраст. Ще обследват говорно–възрастовото съзряване, ще оценят натрупания активен и пасивен речник на децата.

 

"Все повече деца срещат трудности в говора от неправилно звукопроизнасяне. Изпитват затруднения и в разбирането, четенето и ученето на нови неща. Понякога проблемът може да се установи в ранна детска възраст, а понякога в началните класове", коментират специалистите. Късното проговаряне води до проблеми в началната училищна готовност, което от своя страна води до промяна на начина на общуване, на емоционално развитие, на психическата устойчивост на детето. В предучилищната възраст децата опознават света и започват да се формират като личности, изграждат мисленето и маниерът си на общуване. Умението им точно и правилно да употребяват думите не се отнася само до механичното и фонетично овладяване, а до възможността да осмислят съдържанието на всяка една дума.

 

Желаещите да се възползват от инициативата на Логопедични центрове „Медика“ безплатно трябва да се обадят за предварително записване на тел. 0887 676 752. Диагностиките ще се проведат в кабинет 314 в Стоматологичната поликлиника.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design