ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

Русе: Близо 100-годишни коли и мотори ще дефилират на ретро парада, ще има и автомобили на бъдещето

Общество
08.06.2018  |  11:26
2 264
Над 60 участници от 7 български града и от Румъния вече са заявили участие, регистрацията продължава и утре
Русе парад на ретро коли и мотори
Русенци утре ще могат да видят автомобили от почти всички по-известни марки и модели, създадени в периода между 1920 - 1987 година, някои ще бъдат показани за първи път. Снимка: Архив на в. "Бряг"

 

Над 60  автомобилa и мотоциклетa от Русе, Бургас, София, Стара Загора, Сливен, Разград, Кубрат и от Румъния вече са заявили участие в утрешния Ретро парад в Русе, регистрацията ще продължи и утре до към 11 часа. Това съобщиха организаторите от Авто-мото клуб „РУСЧУКЪ“, Общинската фондация „Русе – град на свободния дух“ и Община Русе.

 

Автомобилите, които ще могат да се видят на парада, са от почти всички по-известни марки и някои ще бъдат показани за първи път в Русе. Регистрираните за участие ретро возила са създадени в периода между 1920 - 1987 година. Програмата предвижда сборният пункт на участниците да е паркингът на магазин „Кауфланд” в кв. „Дружба”.  В часовете между 11:30 ч. и 12 часа ретро автомобилите  ще дефилират по централните улици на Русе.

 

Както вече съобщихме, в маршрута са включени бул. „Христо Ботев“ – бул. „Бозвели“ - ул. „Борисова“ – бул. „Генерал Скобелев“ – бул. „Цар Освободител“ – бул. „Съединение“ – ул. „Александровска“.  След това колите и мотоциклетите ще се установят на ул. „Александровска“ в участъка между Паметника на съветския войн и пресечката с ул. „Майор Атанас Узунов“, където от 13 часа официално ще бъде даден старт на събитието. Любителите на класическите возила ще имат възможност да разгледат и да се снимат с уникалните коли.

 

Предвиден е конкурс с десетки награди, сред които Награда на кмета на Община Русе, под чийто патронаж е парадът; Награда на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“; Награда на Авто –мото клуб „РУСЧУКЪ“; Награда на публиката; Награда на Русенския университет „Ангел Кънчев“; Награди на фирмите-партньори и други, в зависимост от участниците.

 

Награждаването ще се състои от 16 часа, като победителите ще бъдат определени от жури, в което ще влязат експерти в областта на автомобилизма от Русе, Стара Загора и Бургас. Чрез жребий ще бъде определен победител сред зрителите, който ще има възможност да се повози в автомобила или мотоциклета фаворит на публиката.

 

За доброто настроение на участниците и гостите ще се погрижат  русенската група „Soda A’coustic“ и поп дивата Маги Джанаварова. Водещ  на проявата ще бъде актрисата Ралица Константинова. И на тазгодишния Парад на ретро автомобили в Русе Русенският университет ще има специално участие със своите екологични автомобили на бъдещето.

 

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design