ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

Русе: Цветелина Михова днес пое управлението на Общината /Снимки/

Общество
12.10.2017  |  16:35
1 130
9 възлови сектора си смениха шефовете, кметът Стоилов връчи сертификати на младите си „колеги-управленци”
мениджър за един ден Русе

 

Днес се извършиха възлови промени в Община Русе - на управленските места седнаха ученици. Седем от тях бяха от ПГИУ „Елиас Канети“, един в ПМГ „Баба Тонка“ и един - от СУЕЕ „Св. Константин-Кирил философ“. Цветелина Михова от ПГИУ „Елиас Канети“ стана кмет, за да управлява днес и остави колегите си да се разпределят по желание на останалите места: „Устройство на територията”, „Комунални дейности”, „Хуманитарни дейности”, „Европейско развитие“, „Връзки с обществеността“, главен архитект на Община Русе.

 

Преди да започнат работа, учениците се запознаха с дейността на  Община Русе, след което заеха своите длъжности, а в края на управлението им днес, кметът Пламен Стоилов им връчи сертификати от кампанията "Мениджър за един ден". „Радвам се, че сте придобили впечатления за работата в администрацията, но всъщност динамиката в нашето ежедневие е много по-голяма. Хората в екипа ми са мотивирани и са част от една работеща администрация. Днешното ви посещение в Община Русе ви дава шанс да си разширите познанията, но най-важното в краткосрочен план е да завършите с отличен успех, защото тогава вие ще сте тези, които ще си избирате работата“, заяви Стоилов.

 

Инициативата „Мениджър за един ден“ на „Джуниър Ачийвмънт България“ се проведе за 16-и пореден път в Русе, уточниха от Общината. Идеята на кампанията е ученици от цялата страна да преживеят един реален работен ден във фирми, държавни и общински институции. Освен че предлага възможности за ефективна професионална ориентация, за много от младите хора това преживяване оставя незабравим отпечатък за цял живот и е първа стъпка в тяхната успешна реализация на все по-конкурентния пазар на труда, коментират инициаторите. 

 

Чрез тази симулативна трудова борса на “Джуниър Ачийвмънт” учениците придобиват и тренират уменията си да се представят и да оценяват своята конкурентоспособност, а домакините от своя страна правят проучване на млади и перспективни кадри, които да бъдат поканени и за летни стажове.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design