ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

   

 

Русе: Диана Иванова се срещна с русенски майки

Политика
02.10.2019  |  14:31
158
Дискусия за ролята на общинския съветник организира Алисе Муртезова

Каква е ролята на общинския съветник? Как той може да бъде връзката на хората с местната власт? Кои са конкретните навременни мерки, с които е важно да стартира работата за Русе? Това бяха акцентите в дискусия, организирана от Алисе Муртезова, кандидат за общински съветник от листата на ПП ГЕРБ. На срещата в хотел „Рига“ снощи се отзоваха над сто родители. Кандидатът за кмет на Русе, издигнат от ПП ГЕРБ, инж. Диана Иванова приветства всички присъстващи. „Трябва да продължим инерцията, която е постигната до момента, да надградим в тази посока с още по-висока скорост, но и да подредим нашия модерен град. Това можем да направим ние жените“, заяви Диана Иванова. Като част от управленската си програма, тя допълни, че ще работи в посока създаването на общинска програма за насърчаване на раждаемостта по определени критерии – „Роди дете в Русе“.

Екипът на Муртезова бе събрал предварително над 150 въпроса, които русенци бяха задали по електронната поща и в социалните мрежи, като те бяха обособени в няколко категории в зависимост от това дали тяхното решение изисква намесата на държавната или местната власт. Въпросите бяха от много широк спектър, като се засягаха теми от тежестта на ученическата раница до съдбата на Телевизионната кула в Русе.

До края на срещата бяха поставени и обсъдени много въпроси, включващи денонощна специализирана бърза помощ за деца, безопасността около учебните заведения, поддръжка на детските площадки, обновяване на зоните за отдих, изграждането на модерен плувен комплекс в Русе, както и важният за Русе проблем със замърсяването на въздуха.

През октомври Алисе Муртезова ще се среща с граждани всеки понеделник от 14 до 16 часа, в приемната на ул. „Църковна независимост“ 33.

 

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design