ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

Русе: Днес връчват 1000 лева награда от кмета Пламен Стоилов

Общество
08.10.2017  |  11:57
464
24-часова мозъчна атака в Русенския университет търси софтуер с най-широко практично приложение

 

Специална награда от кмета на община Русе Пламен Стоилов в размер на 1000 лева ще бъде връчена днес на екип от хакатон CODE4TECH 2.0. Ще я получи отборът, разработил най-добър и перспективен софтуерен продукт в подкрепа на усилията на общинската администрация за решаване на обществено значим проблем в града.

 

Хакатон CODE4TECH 2.0. започна вчера в Русенския университет "Ангел Кънчев". Както вече съобщихме, темата на състезанието тази година е "ИТ решения за бизнеса и хората". Задачата на отборите е да разработят базови прототипи на софтуерни продукти, които да бъдат използвани от местни компании, институции или граждани. Няма ограничение за използваните програмни езици, софтуерни платформи и технологии при разработката на прототипите.

 

 

Целта на прототипите е да се улесни правенето на бизнес и да се подобри качеството на живот на хората, казват организаторите. Хакатонът е 24-часов, участниците имаха възможност да работят по проектите си и през нощта. Този път обаче, който екип не се възползва от тази възможност, автоматично губи половината време, с което разполага. Идеята на формата е да се създаде нещо бързо.

 

„Миналата година Русе и София станаха двете български общини, които избраха да се профилират като „Градове на знанието“. Именно в тази сфера IT секторът не само в България, но и в Европа е приоритетен. Поради тази причина с огромно удоволствие Община Русе се включи в тазгодишното издание на хакатона“. Това каза зам.-кметът по европейско развитие д-р Страхил Карапчански, който  присъства на откриването на хакатона. Той пожела успех на всички участници от името на кмета на Община Русе Пламен Стоилов.

 

На събитието присъстваха проф. Диана Антонова – заместник-ректор на Русенския университет, д-р Никола Кибритев – директор на дирекция „Европейско развитие“, който е ментор на събитието, част от журито, както и участниците. Надпреварата се организира от Startup Factory и Катедра "Компютърни системи и технологии" на Русенския университет, партньори са Община Русе и Общинската фондация "Русе - град на свободния дух".

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design