ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

Русе: Журналисти станаха готвачи, вихриха се на върха на ножа

Общество
08.10.2017  |  18:10
1 075
„Касапско право“ впечатли публика и жури за трето място, „Пъдпъдъците на дядо“ излетяха на второ място, „Пълнени чушки с кайма и ориз“ станаха първи, нищо не остана от дегустационната изложба
На върха на ножа Русе
Наградените участници в кулинарното състезание

 

С устрем като за гореща новина, представители на 6 русенски медии се впуснаха в събота в кулинарното състезание "На върха на ножа". Всеки от журналистите в екип с ученик от гимназията по туризъм, трябваше да приготви ястие по предварително зададена тема - основно ястие от Русенския регион.

 

Кулинарната фиеста се развихри в кухнята на ресторант „Сплендид“ и се предаваше на живо на екран в салона на ресторанта. Така всеки всеки присъстващ можеше да наблюдава  как  се раждат медийните кулинарни шедьоври и да си води бележки.

 

През цялото време шеф-готвачите наблюдаваха процеса на готвене и накрая дегустираха ястията, за да произнесат своята обективна оценка. Журито бе водено от шеф Ивайло Димитров - председател на Клуба на професионалните готвачи в Русе и заместник-председател на Българската асоциация на професионалните готвачи, членове бяха - шеф готвачите Живко Димитров, и Петър Атанасов. Журналистът Румен Николаев в ролята на непрофесионалист също беше част от журито и даде своята оценка и награди.

 

Състезанието бе открито от директорката на ПГТ Ренета Вълева. Официални гости бяха и.д. началник на Регионалното управление по образованието Росица Георгиева, Красимир Иванчев - председател на Съюза на хотелиерите и ресторантьорите в Русе и Мариян Савов - директор на ОП “Арт“

 

Отборите бяха разделени на две части във времето. Първите три екипа от „Русе инфо“, вестник „Утро" и ТVN имаха време да готвят от 9.30 до 11.00 часа. Втората тройка  -  в. „Бряг“, Арена медия и БНТ 2, разполагаше с времето от 11.30 до 13.00 часа. 

 

Първата награда спечелиха Венета Николова от БНТ 2 и Васко Великов от 12 „А“ клас, с "Пълнени чушки с кайма и ориз". Пламенка Ангелова от "Бряг" в екип с Пламен Петров, ученик в 12 клас, се представиха с "Пъдпъдъците на дядо" и спечелиха второ място, купа и сертификат.

 

"Пъдпъдъците на дядо" спечели и признанието за най-оригиналната рецепта но времето не достигна с малко, да се опекат съвсем добре пъдпъдъците.  Третото място бе за TVN с ястието „Касапско право“. Освен призьорите, имаше и два пълнени шарана по различни рецепти, пълнени чушки с пиле  и други вкуснотии. В края на състезанието бе подредена дегустаторска изложба и присъстващите можаха да опитат от вкусните гозби, от изложбата нищо не остана.

 

Награди бяха раздадени от името на Община Русе, Съюза на хотелиерите и ресторантьорите и от Клуба на професионалните готвачи. Оказа се, че на върха на ножа могат да се случват вкусни и креативни неща, а третото издание на регионалния кулинарен конкурс даде заявка да се превърне от догодина в национален.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design