ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

   

 

Русе: Канят на Комитски събор в Червена вода

Общество
07.09.2018  |  13:06
777
Отдаването на почит към Червеноводската чета е съчетано с популяризиране на историческото и културното наследство, занаятите, фолклора и народните ни традиции
Комитски събор в Червена вода
Честванията на Червеноводската чета от миналата година прераснаха в Събор. Снимка: Архив

 

На 8 и 9 септември ще се проведе Комитски събор в русенското село Червена вода. Присъстващите - участници и публика, ще се пренесат в бурното въстаническо време, като целта е да се отдаде почит Червеноводската чета, коментират организаторите. Честванията, свързани с четата, се провеждат от 2009 г., а от миналата година прераснаха в събор.

 

"Чрез "Комитски събор" всички заедно ще спомогнем за съхраняването и популяризирането на историческото и културното наследство, занаятите, фолклора и народните ни традиции", казват още инициаторите. Комитският събор в Червена вода се провежда под патронажа на вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

 

Организиратори са Сдружението за военно-патриотично възпитание на младежта "Приказка за България" с подкрепата на ВМРО - Русе, Първа русенска чета "Ангел Кънчев", Народно читалище "Гоце Делчев - 2009" в Русе и читалище "Тома Кърджиев - 1873", с. Червена вода.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design