ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

Русе: Коледната елха светва на 4 декември, Веселин Маринов пее на 17-и, а БТР забиват в новогодишната нощ

Общество
30.11.2018  |  14:47
813
Международният фестивал на ледените скулптури "Сребърните кънки" започва на 7 декември
Богатата програма за предстоящите празници беше обявена днес на пресконференция в Общината

Във вторник от 17:30 на сцената пред Общината  ще бъдат запалени светлините на Коледната елха. Децата от ДВГ "Слънце" при ОБДЦКИ- Русе, Студио "Приста" и Мажоретния състав към Младежкия дом ще поздравят всички желаещи да станат част от коледния дух на Русе. За  тях е   подготвен и приказният спектакъл "Коледни искри" с участието на Ледената кралица Елза и нейните магии, Шехерезада, Леденият човек, Зайчето Бъни , а Дядо Коледа ще бъде посрещнат от усмихнатата кака Лара, която ще е водеща на празничното събитие.

Днес, в Заседателната зала на Община Русе, се проведе пресконференция във връзка с предстоящата празнична програма. На събитието присъстваха зам.-кметът по хуманитарни дейности в Община Русе Иван Григоров, директорът на дирекция „Култура и образование“ Ирена Петрова, както и началникът на отдел „Култура“ в Община Русе Ива Чавдарова.

Богатата програма на Коледно-Новогодишния фестивал продължава на 7 декември, когато  от 17:30 ще бъде официалното откриване на Международния фестивал на ледените скулптури "Сребърните кънки".Участниците в тазгодишното издание са майстори на ледения карвинг от Холандия, Финландия, Русия, Украйна и България  и за пръв път ще отбележат присъствие на фестивала на ледените фигури. На специално изградения подиум срещу входа на  Ruse Ice Fest 2018 ще се изявят танцьорите от клуб "Фламинго", както и деца от Общинския детски център за култура и изкуство и Окръжният младежки дом в Русе. В 18:00 часа започва рок концертът на  русенската група "Сода Акустик".

През седмицата в рамките на Коледно- новогодишния фестивал ни очаква още Коледен концерт на „Студио Приста“ при ОМД- Русе с худ. ръководител Доротея Бальовска. Той ще се състои на 7-ми декември от 18:00 часа на сцената на Доходното здание.

От 10 до 22 декември Ruse Flashmob Weeks ще завладеят града с приятни стрийтарт и денс изненади в хипермаркети, градски транспорт, улици, площади и обществени сгради в Русе.

Киноманите за поредна година ще имат възможността да се насладят на качествено кино в зала „Европа“ на Доходно здание – за трета година Община Русе и Италианският културен институт организират Кинопанорама „Италия днес“ в периода между 10 и 13 декември. Входът е свободен.

На 13 декември, от 18:00 ч., в Доходно здание, художествените формации при ОбДЦКИ – Русе ще представят своя Коледен концерт.

На 14 декември  от 18:30 ч. в Доходно здание ще се състои коледен концерт на състави от ОМД – Русе „Мечтание по Коледа“. На 15 декември, от 11:00 ч., в Доходно здание ще се проведе празничният концерт-спектакъл на ОбДЦКИ – Русе „В очакване на Дядо Коледа“

И тази година ще се състои превърналото се вече в традиция Коледно надиграване с богата концертна и конкурсна програма с участието на фолклорни състави и клубове от Русе. Желаещите да се включат могат да го направят от 17:30 ч. на 15 декември в Зала „Дунав“. Наградният фонд е осигурен от магазини „Кауфланд“.

По-късно същия ден, в 18:00 ч. и в 19:00 ч., в Доходно здание зрителите ще имат възможност да се насладят на коледния концерт на Детско-девически хор „Дунавски вълни“ при ОбДЦКИ и на коледния концерт на Биг Бенд Русе и приятели.

На 17 декември, в 18:00 ч., на площада пред Общината, Веселин Маринов ще радва публиката със своя коледен концерт-спектакъл.

На 19 декември, от 18:30 ч., в зала „Европа“ на Доходно здание, Детско-младежки хор „Свети Георги Победоносец“ ще представи коледния си концерт.

На следващия ден, 20 декември, от 18:00 ч. и от 19:00 ч., в Доходно здание ще се представят Формация за модерен балет „Мираж“, които навършват 20 години, както и Тамбурашкият оркестър и ДВГ „Слънце“ при ОбДЦКИ.

На 21 декември, от 12:00 ч., пред „Хепи“, коледарски групи от региона ще участват в традиционното коледуване под надслов „Коледо, ле!“.

Всички русенци и гости на града ще могат да  посрещнат заедно Новата 2019 в Новогодишната нощ на 31 декември, неделя, от 23 ч. на площада пред Общината. В празничния концерт по традиция ще участват оркестърът и солистите на ФТТ „Найден Киров“, а атракцията в програмата ще са любимците на малки и големи – рок групата Б.Т.Р., които ще празнуват с русенци, подарявайки им най-големите си хитове.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design