ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

   

 

Русе: Комити от цяла България на събор в Червена вода /Снимки/

Общество
08.09.2019  |  11:09
225
Сред автентичния бит на комитите и българските традиции, двудневната среща почита 144-годишнината от подвига на Червеноводската чета
комитски събор ервена вода

 

С освещаване на знамето на Червеноводската чета и отслужване на панихида и молебен за загиналите в националноосвободителните борби, вчера започна двудневния Комитски събор в Русенското село Червена вода. Веднага след това бяха поднесени венци и цветя в знак на признателност и по традиция беше положена комитската клетва от всеки желаещ участник. Целта на събора е да се почете 144-годишнина от подвига на Червеноводската чета чрез предоставяне възможност на хората да се докоснат до автентичния бит на комитите и българските традиции, коментираха организаторите.

 

„Преди повече от десет години ние започнахме дейно да се организираме и всяка година да отбелязваме по подобаващ начин подвига на хората от Червена вода! Те оставиха своя дом и рискуваха живота си, за да се борят за свободата на Майка България! Те заслужават нашата почит, но и също така – това, което ние днес постигаме! Благодаря за всички за положените усилия! Пожелавам Ви здраве и успехи! Поклон пред героите! Да живее България!“ заяви областният управител Галин Григоров при официалното откриване на събора.

 

Сред официалните гости са още евродепутатът Ангел Джамбазки и народните представители Искрен Веселинов и проф. Милен Михов. Събитието, което е под патронажа на Искрен Веселинов, се организира от ВМРО – Русе, Сдружение за военно-патриотично възпитание на младежта „Приказка за България“, НЧ „Гоце Делчев“, НЧ „Тома Кърджиев“ – Червена вода и „Първа Русенска чета Ангел Кънчев”.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design