ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

Русе: Немски езикови дипломи получиха над 40 възпитаници на СУПНЕ „Фридрих Шилер“

Общество
15.05.2019  |  10:39
306
Сертификатите на випуск 2019 г. бяха връчени на тържествена церемония в Доходното

Немски езикови дипломи на ниво С1 бяха връчени официално на  възпитаниците от випуск 2019 на СУПНЕ „Фридрих Шилер“. Тържествената церемония се състоя в зала „Европа“ на Доходното здание. Празникът започна с програма от възпитаниците на училището, които се представиха с рап и суинг парчета. Фолклорни ритми завладяха сцената, когато на нея излязоха талантливите изпълнители на народни танци.

През тази учебна година четиридесет и трима абитуриенти от випуск 2019 получиха своите езикови сертификати. На събитието присъстваха зам.-кметът на „Европейско развитие“ д-р Страхил Карапчански и директорът на дирекция „Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост“  към Областната администрация Иваничка Банчева.

          Д-р Карапчански връчи от името на кмета  Пламен Стоилов поздравителен адрес на директора на училището Искра Иванова. В приветствието се казваше: „Използвам приятния повод, за да изразя уважението си към Вашата работа в сферата на образованието. Благодарение на мотивацията и енергията, които влагате като директор на СУПНЕ „Фридрих Шилер“ - Русе, учениците имат възможността да развиват езиковите си умения както в България, така и в чужбина по успешен начин“.

 Карапчански поздрави учениците и сподели: „Че той също е завършил немската езикова гимназия в град Бургас и пожела на учениците да бъдат уверени в себе си, защото завършват една много елитна и доказала се във времето гимназия“.  

          Директорът на дирекция „Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост“ към Областна администрация  Иваничка Банчева връчи поздравителния адрес от името на областния управител Галин Григоров. Тя благодари на ръководството на училището и на преподавателите за стремежа, който са дали на своите ученици и по този начин са ги научили на любов към езика.

„Пътят със сигурност не е бил лесен! Това са 12 години упорит труд! Този път нямаше как да бъде извървян без подкрепата на Вашите учители! На добър час! Сигурна съм, че ще успеете в живота!“, допълни още Банчева.   

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design