ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

Русе: Николай Караджов подреди живописни платна във фоайето на Доходното

Общество
12.02.2019  |  10:45
279
Самостоятелната изложба на художника може да бъде разгледана до 18 февруари

Самостоятелна изложба на  художника Николай Караджов беше открита снощи във фоайето на Доходното здание. Експозицията е част от събитията, включени в  Арт салона “Любов и вино”, организиран от Община Русе и ОП „Русе Арт“.

Кметът  Пламен Стоилов разгледа изложбата и лично поздрави художника, като му връчи поздравителен адрес. „Русенци трябва да се гордеят с Николай Караджов. Щастлив съм да обявя, че през тази година заедно ще възстановим изложбата на Северо-българските художници“, заяви  Стоилов и благодари на всички присъстващи, уважили таланта на Николай Караджов.

Областният управител  Галин Григоров изпрати  поздравителен адрес на майстора на четката и платното. В него се казва: „Продължавайте да бъдете все така достоен пример за личност в областта на изкуството и обществения живот! Неотлъчно следвайте пътя, който сте избрал!.. Нека делото и неприломният Ви порив бъдат пример за все повече хора…! Считам, че днес е особено необходимо изкуството и красотата да навлизат непосредствено в нравственото и духовно възпитание на човека!...

Вярвам, че ще продължите да си поставяте все така високи цели в името на културното развитие на Русе и региона!...

Съхранявайте и предавайте изкуството като тържество и свобода на разума!“

Хубави думи по време на откриването на изложбата прозвучаха и от художничката Еслица Попова. А Николай Караджов от своя страна благодари на всички за отношението и пожела успех на всички присъстващи, защото „успехът прави човека по-добър“.    

През годините усилията на Николай Караджов са насочени към изграждането на своя система от пластични принципи, която следва в творческия процес. Творбите му са изключително разпознаваеми, както и неговият собствен стил.

Изложбата ще продължи до 18-ти февруари и е с вход – свободен.

 

 

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design