ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

Русе: Почина изтъкнатият актьор Георги Стефанов

Култура
01.05.2016  |  12:09
1 504
Поклонението ще е на 3 май

Вчера, 30 април, на 76 години почина изтъкнатият актьор на Русенския театър  Георги  Стефанов  Георгиев, съобщиха от ДТ "Сава Огнянов". Напусна ни ярка творческа личност, която близо 35 години изграждаше  забележителни роли на русенска сцена. С тях Георги Стефанов се вля в плеядата на талантливи артисти на Русенския театър, които от 60-те години насам  творяха най-легендарните му спектакли, коментират от театъра.

Образите, които той сътвори притежаваха психологическа дълбочина, мощ на страстите и мислите, силни внушения на драматичната или комедийна характеристика на персонажа. Беше майстор както на остро драматичния, така и на остро комедийния персонаж. Имаше ярко излъчване от сцената: беше роден да бъде актьор, да излъчва от нея силни послания. Затова и зрителите му се отплащаха с обич и признателност към изкуството му, казват още драматиците.

         Георги Стефанов участваше активно и в културния живот на града, а в периода 1990 -1992 г. като директор на Русенския театър даде своя принос за неговото художествено израстване и съвременно присъствие в театралния живот на страната.

         Със смъртта на актьора Георги Стефанов Русенският театър и българското театрално изкуство губят един забележителен творец, който беше пример за високо професионално майсторство и гражданска позиция в театъра и в живота.

         ПОКЛОН ПРЕД ПАМЕТТА НА АКТЬОРА ГЕОРГИ СТЕФАНОВСБОГОМ, ЖОРО!, завършва трупата на ДТ "Сава Огнянов".

Поклонението ще се състои на 3 май 2016 г. от 11.30 до 13 ч. във фоайето на Голямата зала на театъра. Погребението ще е от 13 ч.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design