ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

Русе: С първа копка започна ремонтът в района на ж.п. прелеза на речна гара до ул. „Мостова“

Общество
20.11.2017  |  14:56
999
Срокът за изпълнение на проекта е 420 календарни дни
Снимка: Община Русе

Първата копка за зона за обществен отдих по крайбрежната ивица в района на ж.п. прелеза на речна гара до ул. „Мостова“ беше направена днес при Понтон №10 на кея, предаде репортер на briagnews.

 

На събитието присъстваха министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, кметът Пламен Стоилов, главният архитект на Община Русе и ръководител на проекта арх. Живка Бучуковска, зам.-кметът по устройство на територията инж. Димитър Наков, зам.-кметът по европейско развитие д-р Страхил Карапчански, народните представители от ГЕРБ Пламен Нунев, Светлана Ангелова и д-р Андриан Райков и управителят на ВиК – Русе Сава Савов. Водосвет отслужи отец Марин от Русенската митрополия.

 

За обект „Рехабилитация и изграждане на зона за обществен отдих по крайбрежната ивица в района на ж.п. прелеза на речна гара до ул. „Мостова“, гр. Русе – първи, втори и трети етап“ се предвижда цялостно благоустрояване на зоната, изграждане на две детски площадки, фитнес на открито и сцена на открито, а срокът за изпълнение е 420 календарни дни.

 

Проект „Реконструкция и рехабилитация на пешеходна среда и изграждане на зони за обществен отдих“ цели повишаване качеството на живот, подобряване екологичната среда и повишаване безопасността и сигурността на гражданите, като се реконструира, рехабилитира и благоустрои част от централната градска зона на Русе и прилежащите ѝ пространства чрез обновяване и развитие на зелената система, обособяване на зони за отдих и изграждане на устойчива и достъпна физическа и архитектурна среда.

 

Проектът е на обща стойност 16 860 657,16 лв., от които 16 790 422,69 лв. – безвъзмездна финансова помощ и 70 234,47 – собствен принос на Община Русе и включва общо 6 компонента.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design