ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

Русе: Съдия Росица Басарболиева отново зам.-председател на Административния съд

Общество
06.12.2018  |  16:31
382
Изборът се наложи след освобождаването на досегашния заместник-председател съдия Елга Цонева поради навършване на определената по закон възраст
Съдия Росица Басарболиева  Русе

По предложение на председателя на Административен съд - Русе и на основание чл. 168, ал. 2 от Закона за съдебната власт, Съдийската колегия на ВСС назначи съдия Росица Басарболиева за заместник-председател на съда. Това съобщиха от АС в Русе. Новият избор се наложи след освобождаването на досегашния заместник-председател съдия Елга Цонева, поради навършване на определената по закон възраст.

 

В предложението на административния ръководител бе посочено, че съдия Басарболиева има над 22 години юридически стаж, от които 5 години в Районен съд – Русе, над 5 г. в Окръжен съд – Русе и повече от 11 г. в Административен съд – Русе, където до юли 2017 г. изпълнява длъжността заместник-председател. Пред магистратите е отчетено, че съдия Басарболиева е изпълнявала професионално и отговорно всички произтичащи от закона задължения и правомощия. Доказала се е като отличен професионалист, с много добри комуникационни и организационни  умения и умения за работа в екип.

 

Позицията на председателя на съда бе подкрепена и със становище от Общото събрание на съдиите при Административен съд – Русе, проведено на 08.10.2018 г., в което бе изразено положително становище в подкрепа на предложения кандидат за длъжността, казаха още от Русенския административен съд.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design