ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

   

 

Русе: Създават междуведомствена работна група да търси причините за мръсния въздух

Общество
19.09.2019  |  16:34
254
Очакванията са резултатите от проверките да станат ясни до края на септември

Зачестилите сигнали за замърсяване на въздуха обсъдиха днес на среща областният управител Галин Григоров, заместникът му Валентин Колев, директорите на Регионалната инспекция по околната среда и водите инж. Любомир Атанасов и Регионалната здравна инспекция д-р Маргарита Николова.

Срещата беше организирана по инициатива на Галин Григоро по повод данните за завишаване нивата на фините прахови частици на територията на града.

В тази връзка се взе единодушно решение за сформиране на междуведомствена работна група с участието на експерти и от Областната управа, която да провери и да излезе със становище по проблема. Специално внимание ще бъде отделено на заводите и химическите производители като проверките ще включват както ревизия на самите обекти, така и проверка на документите по отношение на разрешените мощности, капацитета на производството, а също и всички видове разрешителни.

Очакванията са резултатите от проверките да станат ясни до края на   септември.

При необходимост ще бъде сезирана и прокуратурата, а при установяването на вредни емисии във въздуха от конкретни предприятия,  те ще бъдат задължени да преведат в законово състояние пречиствателните си съоръжения. В противен случай може да се стигне и до спиране на съответните производства.

По време на днешната среща, на която участва и представител на Дирекция „Инспекция по труда – Русе“, беше обсъдена и възможността за снабдяване със специални газ анализатори, които да са в състояние да отчитат повече замърсители. При набавянето на такива уреди  те ще бъдат свързани с табла, разположени на видни места в града, така че всеки да може да следи в реално време качеството на въздуха.

 

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design