ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

Русе: Свлачище край Пиргово, могат да се сринат още участъци /Снимки/

Общество
12.03.2018  |  17:43
872
Затрупан е пътят от селото към станциите на "Напоителни системи" и ВиК, съоръженията не могат да се обслужват
свлачище край пиргово

Свлачище е затрупало пътя между село Пиргово и помпена станция Пиргово  – 1 на "Напоителни системи" и станцията на ВиК, съобщиха от областната управа. Обслужването на съоръженията е невъзможно. Освен свлечените земни маси, има опасност и от образуване на нови свлачища в съседните участъци.

 

Областният управител Галин Григоров и ресорният заместник областен Валентин Колев са отишли на мястото, започнало е обследване на ската. Свикана е междуведомствена комисия с участието на началника на Регионалната дирекция за пожарна безопасност и защита на населението комисар Димитър Павлов, служители на ВиК и "Напоителни системи", началникът на отдел „Държавна собственост“ в Областната администрация Огнян Атанасов, кметът на село Пиргово Илиан Бодуров, зам.-кметът на община Иваново Пламен Дончев.

 

По-късно пристигна и специализиран екип на Пожарната, който се зае с неотложни дейности по обезопасяването на района. Областният управител е в постоянен контакт с всички страни, имащи отношение по проблема и координира действията между институциите, казаха от областната администрация.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design