ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

Русе: Вижте какъв богат Празник на плодородието си спретнаха в Чилнов /Снимки/

Общество
01.09.2019  |  12:06
617
Изобилие от кулинарни изкушения за присъстващите на тържествата, състезания в конкурси, 33 фолклорни състава от областта вдигаха настроението
Чилнов празник на плодородието

За втора поредна година в с. Чилнов, община Две могили, се провежда Празникът на плодородието. За всички жители и гости бе подготвена една пъстра фолклорна програма, съчетана с красиво аранжирани маси на плодородието. Началото на празника бе поставено от народния представител Светлана Ангелова и кмета Божидар Борисов, които поздравиха участниците и гостите от Русенска област и други части на страната. Те изказаха специални благодарности на Община Две могили и Народно читалище „Светлина-1927”, с. Чилнов в лицето на ръководството и по - специално на Галя Додева - секретар.

 

Етно-бенд „4ЕТНО”, заедно с вокално трио „ИДЕПЕЯ”, от НУИ „Проф. Веселин Стоянов”, град Русе – талантливи и млади изпълнители, за първи път представиха български фолклорни песни по време на празника. 33 състава от общините  Русе, Сливо поле, Бяла, Ветово, Попово, Борово, Две могили, изпълнители от Регионалната организация на Съюза на слепите в България - Русе се изявяват на импровизираната сцена пред читалището в центъра на населеното място. Център за обществена подкрепа Две могили и Борово също се включват.

 

Гост - изпълнител е народният певец Христо Косашки, който излезе на сцената в ранния следобед. От ЦОП Две могили представят собственоръчно направени изделия /Изотерапия/. Присъстващите могат да опитат сладкарски изкушения, многобройни вина.  Обявени бяха  два конкурса - за най-красиво аранжирана маса на плодородието и конкурс за обредни хлябове. По време на събитието бяха обявени и други конкурси с награди. За здраве и берекет бе раздадена вкусна градинарска чорба.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design