ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

Русе: Внесоха обвинителния акт за убийството на 18-годишния Алекс от Бяла

Крими
13.04.2018  |  15:06
2 007
Обвиняем е 32-годишен, законът предвижда затвор от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна
Русе съдебна палата

Окръжната прокуратура в Русе е приключила досъдебното производство за убийството на 18-годишния Алекс А. от Бяла на 8 юли 2017 година и днес е внесла обвинителния акт. Убийството беше извършено в ранните часове на деня  на излизане от дискотека в Бяла.

 

Обвинението е срещу  32-годишния В. И. М. от Бяла за умишлено причиняване на смърт по хулигански подбуди. За това престъпление се предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна, коментираха от Прокуратурата.

 

При разследването са  извършени множество следствени действия – огледи на местопроизшествие, претърсване и изземване, разпити на 26 свидетели, справки, психиатрични, медицински, технически и други експертизи, изготвени от общо 7 вещи лица, казаха още от Прокуратурата. Обвиняемият е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“ и е приведен в затвора.  Очаква се насрочване на делото от съда.

 

Както тогава писахме, пребитият Алекс Ангелов от Бяла почина на 15 юли вечерта. След побоя, нанесен му от роми на 8 юли 2017 пред дискотеката, той беше приет в критично състояние в интензивното отделение. След направените изследвания, д-р Йосиф Новаков, заместник-председател на Съвета на директорите на УМБАЛ-Русе АД тогава коментира, че Алекс има счупване на основата на черепа с кръвоизливи около мозъчните обвивки. Момчето беше в кома, тежкото му състояние не позволяваше да бъде транспортирано в специализирана болница в София. За побоя беше задържан 32-годишният В.М. на Бяла. Той ударил с ръка Алекс по главата, момчето пада и си удря главата в тротоарните плочки. Свидетели сочат, че е имало опит за удар с бирена бутилка, но той е бил предотвратен.

 

Инцидентът е станал около 5.50 часа пред дискотека в централната част на Бяла. Скандалът, прераснал в побой започнал, след като на Алекс му е поискана цигара, но той отказал. Веднага след побоя задържаният е изоставил в безпомощно състояние пострадалия и не е позволил на другите присъстващи да му окажат помощ, и потърсят медицинска помощ, станало ясно при разглеждането на мярката за неотклонение на задържания след инцидента.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design