ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

Русе : Въвеждането на професии, съобразени с нуждите на бизнеса, обсъждаха институции и браншови представители

Общество
12.01.2018  |  17:24
639
Набелязаха мерки за повишаване качеството на професионалното обучение

      В Областна администрация днес се проведе работна среща с представители на държавната и местната власт, Регионалното управление на образованието, директорите на училищата, извършващи професионално обучение и образование и представители на различните браншове от бизнеса в област Русе. В разговорите участваха още и зам. областният управител Валентин Колев, зам.-кметът по хуманитарни дейности в Община Русе Иван Григоров и началникът на РУО – Русе Росица Георгиева.

 

Обединени от обща кауза, участниците споделиха, че провеждането на тази инициатива е много важно, защото липсата на подготвени кадри е тема, която стои на общественото внимание през последните години. Предизвикателствата пред всички професионални гимназии са отдавна известни – демографската криза и липсата на ученици, преобладаващата теория за сметка на практиката в обучението, остарялото оборудване, ниска заинтересованост от страна на работодателите и почти никакъв интерес от страна на родители и ученици.

 

По време на оживената дискусия се обсъди необходимостта от въвеждането на нови професии, съобразени с нуждите на бизнеса, мерки за повишаване качеството на обучение по съществуващите професии, промяна в учебните планове и програми, търсенето на индивидуални подходи според нуждите на пазара на труда, повсеместно предлагане на дуалното обучение, както и ефективно включване на родителите и бизнеса в този процес.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design