ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

Русе: Запасняци от Ценово и Гюргево „избиха рибата“ на Янтра /Снимки/

Лайфстайл
15.08.2016  |  14:12
2 859
В емоционалното състезание уловът на домакините беше 580 грама, а на гостите - 820 грама, надпреварваха се също кой е по-футболист, шахматист и др.
ценово състезание по риболов

 

Село Ценово, Русенска област, отново стана домакин на международен спортен празник, организиран от Регионалния съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва /РСОСЗР/. В него се включиха представители на запасните военни от АНКМРР в префектура Гюргево. Проявата в този формат се организира за втора поредна година, съобщи председателят на общинската структура на запасното войнство Митко Макавеев. Бившите военни от двете страни на Дунава премериха сили в четири вида спортфутбол на малки вратички, тенис на маса, шах и спортен риболов.

Гостите бяха посрещнати по стар местен обичай и захранени с питка и мед. Тук бяха кметът на общината д-р Петър Петров, председателят на Общинския съвет Галина Георгиева, председателят на РСОСЗР- Русе о.р. майор Димитър Вълков. Домакини и гости сведоха глави и отдадоха почит към загиналите за свободата на България ценовчани пред Мемориала на централния площад.

Състезанията бяха съпроводени с много емоции не само за участниците, но и за любопитната и ентусиазирана публика. Българите успяха да надделеят съперниците си единствено във футболната надпревара. Домакините реализираха две точни попадения, а на гостите силите им стигнаха само за един гол. За най-техничен състезател обаче беше обявен нападателят от отбора на гостите Варбан Доринел. В останалите три дисциплини представителите от Гюргево показаха по-добра класа и подготовка. Най-атрактивна и оспорвана битка се разгоря между двата отбора около един от рибарниците по поречието на Янтра в село Долна Студена. Въпреки демонстрираните предварително  умения, на въдиците на немалка част от рибарите не се закачи дори и една рибка. За малко повече от два часа съдиите отчетоха, че уловът на домакините е 580 грама, а рибите в живарниците на румънците тежаха 820 грама. За най-атрактивен въдичар бе определен Ауреан Русе, който се пошегува, че с този улов трудно може да се приготви рибена чорба за цялата група, колкото и вода да се сипе.

Наградите на победителите в отделните спортни дисциплини бяха връчени от председателя на ОбС – Ценово Галина Георгиева. „Спортният празник за пореден път показа, че за хората с добри сърца не съществуват нито езикови, нито териториални прегради. От двата бряга на река Дунав беше подадена дружеска ръка, а връзките прераснаха в приятелство между организациите на запасното войнство", обобщи председателят на местния парламент. Кметът на общината д-р Петър Петров подари специално на ръководителя на отбора от Гюргево Драгуц Адриян икона на Свети Георги с пожелание да ги закриля и да им носи само здраве и успехи. Гостът благодари сърдечно като изтъкна, че връзките между организациите на запасното войнство от Ценово и Гюргево  са изключително ползотворни и могат да служат  за пример. Д-р Петров връчи  на всеки от капитаните на отборите медал за спортна слава на община Ценово. Организаторите отправиха поздравления и връчиха благодарствени адреси на спонсорите, без които празникът трудно би успял да „види бял свят“. „На територията на Русенска област ценовската организация е най-дейна, изпълнена  с живот и патриотични инициативи. Такъв спортен празник не сме организирали дори и на национално ниво“, сподели председателят на РСОСЗР Димитър Вълков.

Празникът продължи още няколко часа с много песни, танци, кръшни хора и ръченици. Сцената на талантите разкри, че бившите военни от двете страни на Дунав са не само хора на реда, дълга и честта, но притежават като скрито оръжие немалко музикалните заложби и творчески таланти.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design