ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

Русе: Започна фестивалът на лиричния театър, звучат поетични опити на Левски

Общество
16.05.2019  |  13:46
299
Българските общности от 5 държави с вдъхновяващи спектакли за „Борба и обич", има и участници от България, вход свободен
Русе фестивал борба и обич

Вторият международен фестивал на поетичния театър "Борба и обич" започна днес в Русе. На официалното откриване във Военния клуб присъства вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов и народният представител Искрен Веселинов,които поздравиха участниците за родолюбието им и им пожелаха успех. На сцената първи излязоха да представят рецитала си от патриотични стихове, озаглавен "България в сърцето ми", учениците от СУ "Васил Левски" в Дулово, а в публиката се открояваха участниците от Таракли, облечени в красиви български носии.

 

Фестивалът, в който тази година всички участници са българи, макар родени и извън пределите на страната ни, ще продължи до 18 май при свободен вход. Както писахме предварително, за "Борба и обич" пристигнаха 114 участници - от седемгодишни до студенти, от Таракли /Молдова/, Букурещ- Румъния, от Кипър, Сърбия и Северна Македония, има и участници от България. Сред вдъхновяващите спектакли е и постановката "Словата на Апостола", в която ще прозвучат любими песни на Левски, както и негови поетични опити.

 

Подробности какво включва фестивала - виж на

114 участници от пет държави пристигат в Русе за Международния фестивал "Борба и обич"

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design