ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
             

Русенци на първо място в състезание по роботика

Общество
20.04.2017  |  19:11
273
Четирите отбора записват и трите най-добри времена в надпреварата
Младежите са работили с комплект от части, от които в рамките на три часа са сглобили различни видове роботи Снимка: РУ

Русенски студенти отново се класираха първи на състезание по роботика, което се проведе по време на форума „Аз, инженерът“ в Интер Експо център в София на 6 април.

Събитието е организирано от Робо Лига България и в него се надпреварват с роботи ученици от 8-ми до 12-ти клас, както и студенти.

Русенският университет участва с четири отбора, съставени от по четирима студенти. Още в началото русенските студенти са дали силна заявка с отборите си. Капитани на русенските отбори бяха Михаил Маркопулос, Инан Лювманов, Деян Иванов и Атанас Корабов. Младежите са работили с комплект от части, от които е трябвало в рамките на три часа да сглобят различни видове роботи.

Петнайсет студентски и пет ученически отбора от цялата страна са отговорили на предизвикателството. Състезанието е в дисциплината "Движение в тунел". За възможно най-кратко време роботът е трябвало да премине през тунел, без да опира стените му, а когато стигне края му, да се обърне и да се върне на стартовата позиция. Задачата се оказва трудна за повечето отбори и само седем от стартиралите приключват състезанието. Сред тях са всичките русенски отбори. Студентите от Русенския университет записват и трите най-добри времена в състезанието.

Освен Русенският университет, отбори имаха и Техническият университет в София и неговият филиал в Пловдив, Техническите университети във Варна и Габрово, а за пръв път на състезанието дебютира тим на Софийския университет.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design