ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

Русенец обра овациите на турнир по стрийт фитнес в Чехия /ВИДЕО/

Спорт
07.07.2019  |  18:20
1 926
24-годишният Пламен Атанасов, който извади кръста от Дунава на Богоявление, триумфира в категория 75-85 килограма

24-годишният русенец Пламен Атанасов триумфира с първото място на международен турнир по стрийт фитнес или вече набиращ популярност спорт като "Calisthenics" /красота и сила/. Надпреварата се проведе в края на миналия месец в чешкия град Карвина при огромен интерес.

В парка "Дубина" сили мериха състезатели от Полша, Словакия, Чехия, Украйна, Беларус, че дори и от Мароко. Имаше и дамско участие.

Пламен, който тази година извади кръста от река Дунав на Йордановден в Русе, спечели първото място в категория 75-85 кг, като личното му тегло на кантара преди финала бе 79 кг.

Състезателите показваха умения на трапец, паралелни пръти и земя, като имаше квалификации, полуфинали и финал. Международно жури оценяваше внимателно изпълненията. Коментарите на специалистите са, че Пламен Атанасов демонстрирал отлична техника, сложност и разнообразни съчетания, с което обра овациите на публиката в Карвина. В квалификациите всеки участник имаше 90 секунди за изява по свой избор, а на полуфиналите и финала по 40 секунди на трапец, паралелни пръти и земя, за да покаже най-доброто от репертоара си.

Зад русенеца се класираха двама представители на Словакия - Адам Аустера и Давид Летованец.

Пламен се занимава усилено със стрийт фитнес от години, като има участия на европейско първенство и на турнири за Световната купа. Носител е на множество призови места. У нас е и съдийствал на състезания. Възпитаник е на Професионална гимназия по речно корабостроене и корабоплаване - Русе, учил е педагогика в Пловдив.

 

 

 

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design