ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

Русенка измамена с 29 000 лева по телефона, съдят мулето

Крими
11.01.2018  |  12:53
406
Мошениците оплели жената в сложен сценарий със смъртни заплахи от номер на румънски мобилен оператор и намеса на „криминална полиция срещу банда грабители“
съдебна палата русе

 

Русенската районна прокуратура е внесла в съда обвинителен акт срещу 48-годишен мъж от търновско село, участвал в телефонна измама на русенка за 29 000 лева, научи "Брягнюз". Според обвинението, Румен Р. е прибрал парите на 6 октомври 2016 г. в Русе. Той специално дошъл с автомобила си, изпратен от телефонните измамници за парите. Преди това мошениците по сложен сценарий успели да заблудят жената, че ще съдейства на полицейска срещу бандити, които "извършвали обири и нападали хора".

 

На 6 октомври 2016-а  русенката получила обаждане по телефон от номер на румънски мобилен оператор, като й били отправени закани за физическо насилие от неизвестен, който я заплашил, че ще я убие. Тя прекъснала разговора, но отново получила обаждане, от мъж, който се представил за полицай Георги Георгиев от Трето РПУ-Русе.

 

Във връзка с работата й жената знаела, че в Русе има само две районни полицейски управления, но мошеникът я убедил, че всъщност е служител на Криминална полиция и се обажда във връзка с провеждаща се полицейска операция. Жената  се поинтересувала дали познава определен разследващ полицай и лицето отговорило, че дори работят съвместно по тази полицейската операция за залавяне на група бандити, които извършвали обири и нападали хора.

 

Обяснил също, че били установили, че жената попада сред набелязаните жертви, като бандитите я следели и смятали да я нападнат. В тази връзка било  необходимо нейното съдействие, като изтегли колкото може повече пари и ги остави на посоченото от Георгиев място, за да примамят престъпниците и да ги заловят. Пострадалата се поколебала, но впоследствие се съгласила и спазвайки постоянните инструкции на „полицая“ изтеглила значителна сума пари, която оставила според указанията. През това време обвиняемият,  напътстван от шефа си, когото не познавал, отишъл на указаното място и  взел парите.

 

Самият куриер Румен Р.  е осъждан и живее в с.Присово, общ.Велико Търново. След излизане от затвора, се препитавал чрез предлагане на строително-ремонтни услуги, но търсел различни начини за доходи. Така влязъл в контакт с телефонни измамници, които му предложили да получава пакети с пари от различни адреси на територията на цялата страна, и след като задържи за себе си възнаграждение в размер на 10 процента от стойността им, останалата част да оставя на указаните места.

 

На местата, където оставял  пакетите с парите, обвиняемият оставял и ползвания мобилен телефон, като намирал нова SIM карта и мобилен телефон, с които занапред поддържал контакти с лице, което направлявало действията му.   Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design