ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

Русенка с тежки изгаряния, паднала в дупка с вряла вода пред блока

Общество
02.12.2018  |  14:34
485
Инцидентът станал снощи на пътека пред бл. „Калман“ в квартал „Изток“
жена падна в дупка с вряла вода

 

Русенка е получила тежки изгаряния, след като е паднала в дупка с вряла вода на пътека пред жилищен блок "Калман" в квартал "Изток". Инцидентът е станал снощи към 19 часа, а асфалтът пропаднал след авария на Топлофикация. Жената била до близкия магазин, заедно със съпруга си и него приятел. Поканили човека на гости и заедно тръгнали да се прибират. Внезапно,вървейки по пътеката,Нергиз пропаднала в отворилия се под краката й асфалт.

 

Потънала до кръста във врящата вода. "Пътеката беше тясна, заледена и уж внимавахме  как стъпваме,  имаше и кал и изобщо в първия момент шока беше от пропадането, и в следващия момент усещането,че изгарям, буквално беше вряла водата", разказа 44-годишната жена.Спасена е от съпруга си Бейхан и приятелят му. Мъжът разказва, че чул писъци, а приятелят му бил по близо веднага хванал Нергиз и я издърпал от дупката.

 

Обадили се на тел 112 и повикали помощ. До идването на линейката мъжете се сетили,че трябва да махнат горещите дрехи от тялото на жената. Тя е била откарана в отделението по изгаряния в болница "Медика". Там е установено,че е с втора степен изгаряния върху 20 процента от тялото."Раните са обработени веднага в операционна под обща анестезия и е настанена в отделението по пластична хирургия за лечение", поясни  д-р Наско Тютюнджиев.

 

Според него в следващите дни ще стане дали ще се наложи пластична операция или жената ще се възстанови с конвенционално лечение. Горещата вода е засегнала най-много левия крак, но жената буквално е изгоряла почти до кръста, разказа самата тя. Болките й са силни и се налага да е постоянно на обезболяващи.

 

Нергиз ще търси компенсация от Топлофикация. Според нея съседи отдавна били подали сигнал, че под асфалта се вижда пара, но никой не е реагирал. А до снощи на мястото все още бликаше гейзер. Единственото, което бе направено по разпореждане на Общината, бе да се поставят огради и дупката да се запуши с автомобилни гуми. Директорът на "Топлофикация" Севдалин Желев обясни,че няма екипи в почивните дни и още в понеделник ще се огледа мястото и ще се прецени как да се отстрани аварията. Въпреки инцидента, хората от околните блокове имаха парно и топла вода.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design