ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

   

 

Русенска художничка открива втора самостоятелна изложба в Ямбол

Общество
13.09.2018  |  16:23
486
25 нови творби под наслов „Погалени вълшебства“ ще подреди Мирела Венциславова

СНЦ „Дунавско сияние“ в Русе, съвместно със специализирания сайт „Ние Ви чуваме“, организират на 28 септември в   Ямбол втора самостоятелна изложба на  русенската графичка Мирела Венциславова.

25 нови творби под наслов „Погалени вълшебства“ ще подреди младата художничка в Ритуалната зала на града. Събитието се провежда със съдействието на Общинско предприятие „Туризъм и култура“ към Община Ямбол и е по повод Международния ден на хората без слух, отбелязван всяка година в последната седмица на  септември. В тази връзка, за присъстващите хора със слухови проблеми,  ще бъде осигурен преводач на жестов език - Силвия Осиковска, една от най-добрите професионални преводачи на жестмима.

   21-годишната Мирела Венциславова е възпитаничка на НУИ „Проф. Веселин Стоянов”-Русе и е носител на грамоти и отличия от редица престижни национални и регионални конкурси и фестивали. През 2017 г. прави първата си  самостоятелна изложба  -„Сътворени от тишината“. Мотото й не е случайно, тъй като художничката е със слухова загуба и сътворява своите вълшебстства в царството ня абсолютната тишина.

   Мирела Венциславово се изявява и като илюстратор. Нейни творби красят Литературен Алманах „Още са живи крилатите хора“ и поетичен сборник „Молитва“, издания на Русенския филиал на Съюза на свободните писатели в България.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design