ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

Русенският областен управител: От нас зависи дали ще сме пасивна жертва, или действащи герои

Общество
16.04.2019  |  17:17
251
Галин Григоров направи специално обръщение за годишнината на Търновската конституция

 

"Нека да не забравяме основния урок на първия български основен закон, че всяка история, с която сме свързани, всеки лидер, които служи за наш идеал, всяко нещо, което се случва около нас е резултат от предприемане на действия! Изборът е наш!... Ние сме тези, които избираме дали да бъдем пасивна жертва на случващото се около нас или да бъдем действащите лица, действащите герои, които ще послужат за пример на идните поколения"! Това заяви в специално обръщение русенският областен управител Галин Григоров по повод 140-годишнината от създаването на Търновската конституция.

 

Както е известно, Първият основен закон на България е приет  на 16 април 1879 година, а в него са заложени частната собственост, личната неприкосновеност, общинското самоуправление, свободата на печата, правото на сдружаване, министерската отговорност, депутатска неприкосновеност - основни ценности по пътя на бурното и модерно развитие на страната.  

 

"Всяка държава има свой собствен бит, култура и исторически особености на своето развитие, но това, което е общо за всички е стремлението на народите да се самоуправляват! Именно упражняването на парламентаризма в неговия най-широк смисъл е предпоставка за добро управление и за превръщането на демокрацията в доктрина! Достойно за нас българите е, че днес имаме с какво да се гордеем – Търновската конституция!", каза Григоров, завършвайки с "Да живее майка България"!        

 

  


 

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design