ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

   

 

С баскетболен празник школата на "Спартак" (Плевен) изненада децата за първи юни

Спорт
02.06.2019  |  16:50
471
В празненството се включиха и две спортни легенди - Полина Цекова със специално видеопослание и емблемата на плевенския баскетбол Цветан Антов

Единствената българка с шампионски пръстен от женската НБА с "Хюстън Кометс" - Полина Цекова, изпрати специално видеопослание към децата от школата на "Спартак" - Плевен. Повод за видеото от именитата ни съгражданка бе празникът на децата - 1 юни, и организираният в този ден баскетболен празник в зала “Балканстрой”.

Бившата баскетболистка, чиято кариера стартира в родния Плевен, поздрави малчуганите, техните треньори и родители, както и играчите от мъжкия тим на "Спартак" и треньора Александър Дяковски.

За Деня на детето всички възпитаници от школата на "Спартак" показаха какво са научили от треньорите си през последната година. Децата се забавляваха с усмивки, гонейки топката по игрището, което през последните месеци деляха и с батковците си от мъжкия отбор. Музика, много игри и сладки изкушения очакваха бодрата смяна на плевенския баскетбол в спортното съоръжение. Двубоят деца срещу родители също бе атрактивен. В награждаването се включи и една от легендите на "Спартак" - Цветан Антов, който поздрави децата и техните треньори, включително и най-успешната формация на клуба – тази за момчета до 12 години. 

 

За втора година през ваканцията децата в Плевен ще могат да играят баскетбол. В града ще има Лятно баскетболно училище, което ще се проведе в периода от 1 юни до 1 септември, а сред треньорите ще бъде наставникът на мъжкия тим Александър Дяковски, съобщиха от клуба.

Идеята на инициативата е да запали възможно най-голям брой деца към баскетбола. Заниманията са открити за всички малчугани от 5 години до 8-и клас и ще се провеждат на игрище в IX квартал в Плевен, а при лошо време в зала. Първата тренировка бе обявена за 2 юни. Повече информация можете да получите на тел. 088 8511166 и на фейсбук страницата на клуба - https://www.facebook.com/groups/219815158823853/

“Успехът на инициативата през миналото лято ми дава самочувствието и увереност да продължа с тази идея и през това лято”, казва Александър Дяковски.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design