ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

Щастлив край: Спасиха всички момчета и треньора им от пещерата в Тайланд

Свят
10.07.2018  |  15:27
1 491
Всички деца носят слънчеви очила, за да свикнат с дневната светлина
Снимка: БГНЕС

 

Тайландските спасители извадиха и последните двама души - 12-то момче от футболния отбор и 25-годишния треньор - от пещерата, в която те останаха блокирани повече от две седмици, предаде ТАСС, като се позова на тайландската телевизия "Спринг нюз". В спасителната операция участваха над 100 души, предаде БТА. Премиерът на Тайланд заяви, че трябва да се въведат допълнителни мерки за безопасност на туристите, които искат да посетят пещерата, посочва Ройтерс. Той каза, че достъпът до пещерата за посетители ще бъде временно преустановен до обезопасяването й.  

 

Спасените от тайландската пещера деца, които са част от местен детски футболен отбор, няма да могат да се възползват от поканата на Международната футболна федерация (ФИФА) и да гледат финала на Мондиала в Москва на 15 юли, предаде Франс прес. ФИФА покани децата миналата седмица. "Те не могат да отидат. Те трябва да останат в болница за известен период", каза високопоставен представител на тайландското министерство за здравеопазването, който даде пресконференция относно здравето на децата. "Вероятно те ще гледат телевизия", допълни той пред представители на медиите, дошли в болницата в град Чианг Рай, където бяха приети осемте спасени досега деца от пещерата.

 

Две деца се лекуват заради симптоми за пневмония, коментира "Дарик". Всички деца носят слънчеви очила, за да свикнат с дневната светлина. На 23 юни представители на властите откриха край входа на пещерата мотоциклет, велосипеди и спортна екипировка. От местен футболен отбор потвърдиха, че намерените вещи принадлежат на група от 12 момчета на възраст между 11 и 16 години, водени от 25-годишен треньор. Момчетата влезли в нея, за да отпразнуват рождения ден на едно от тях. Пещерата, която се простира на близо 10 км, има няколко входа и изхода. Групата се оказала блокирана вътре, след като част от пещерата била наводнена заради проливни дъждове. 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design