ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
             

След няколко баса: Русенец бяга 700 километра, дарява парите на Математическата

Общество
13.05.2017  |  11:06
5 042
Даниел Иванов получава подкрепа от дарители за обновяване на спортната база на училището, от гимназията на 26 май се включват с бягане на 7 километра
Снимки: bitelevision.com и Фейсбук

За да подкрепим Даниел, ще бягаме 7 километра в Парка на младежта на 26 май 2017 г. Започваме в 13.00 часа от Вазата. Това съобщиха вчера от Математическата гимназия "Баба Тонка" по повод инициативата на Даниел Иванов, випуск 2009 на училището. Той се хванал на няколко баса, че 100 поредни дни ще бяга по 7 километра на ден. „Всичко започнало с: „Не можеш да избягаш 100 поредни дни по 7 км“ - „Мога“ - „Не можеш!“ - „Хайде на бас“ - „Хайде де! За 200 лв!“ - „Хаха, дадено!“... "Хванах се на още няколко баса, за да се мотивирам с бягането. След 24 часа станаха над 1000 лв. „Ако успея – казах си в този момент – ще ги даря за смислена кауза“, разказва Даниел Иванов, който популяризира инициативата и събира и дарители по Фейсбук. Целта е да се наберат средства за обновяване на спортната база на гимназията. Това е жест на благодарност на Даниел Иванов към гимназията, която му е дала възможност да се развива. Той коментира разнообразните извънкласни дейности в "Баба Тонка" и казва, че спортните отбори на училището са го научили на дисциплина, отговорност, работа в екип, дали са му добро физическо здраве. "Безценен опит за цял живот. В подкрепа на спортните дейности и след разговор за нуждите на гимназията с директора, реших да даря всички събрани пари за обновяване на спортната й база", казва Иванов. От гимназията пък коментираха, че още на 14-ия ден вече имали подкрепата на 67 благодарители с общо £1634 = 32% от целта £5000. "Вярваме, че чрез съвместните усилия на приятели, познати, непознати, учители, родители и бизнеса, ще постигнем нашата обща цел! Ще съберем 20 000 лв. и ще купим нови уреди за спорт", заявиха от "Баба Тонка", разпространявайки списъка с уредите.

Желаещите да подкрепят инициативата могат да използват банковата сметка на Училищното настоятелство към МГ „Баба Тонка“:

IBAN: BG03STSA93000006357513

BIC: STSABGSF

Основание: “ДАНИ“ (насочва средствата към фонда за кампанията)

Детайли за усвояваните средства ще бъдат публикувани в края на кампанията на сайта на гимназията и facebook страницата на инициативата.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design