ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

След пътна проверка край Плевен образуваха досъдебно производство за незаконно оръжие и наркотици срещу 38-годишен от Пернишко

Крими
11.10.2018  |  15:03
287
Близо 10 кг марихуана са открити в мерцедес, в дома на перничанина е намерена още дрога
Снимка: архив

В Плевен е образувано досъдебно производство за незаконно притежавано оръжие и наркотици, съобщи Областната дирекция на МВР.

Оперативните действия са стартирали на 9 октомври около 16.30 часа. При пътен възел НХК служители на сектор "Пътна полиция", сектор "Противодействие на криминалната престъпност" и Специализирани полицейски сили при ОДМВР - Плевен спрели лек автомобил "Мерцедес". Проверка изяснила, че зад волана е 38-годишна от София, с отнето свидетелство за управление на МПС поради неплатени глоби, и пътник - 38-годишен от град Трън, област Перник. В хода на извършеното претърсване на лекия автомобил в багажно отделение са открити два черни платнени сака с четири запечатани черни найлонови чувала със суха зелена тревиста маса. При направените експертизи е изяснено, че веществото е марихуана с тегло 9.592 кг. Намерен е и заглушител за огнестрелно оръжие.

На 10 октомври проверка в жилището на перничанина завършила с изземането на 6 грама марихуана, саморъчно навита цигара с марихуана, една плочка хашиш с размери 2 см/2 см/1 см, пистолет със заличен сериен номер, с поставен в него пълнител с три бойни патрона, както и един пълнител с поставени пет патрона. Назначени са експертизи на незаконния арсенал.

На 10 октомври 38-годишната е разпитана в качеството й на свидетел пред дежурен съдия в Плевенския районен съд. 38-годишният е привлечен в качеството на обвиняем. Разпитан е пред служебен защитник. С постановление на прокурор му е взета мярка за неотклонение "задържане под стража за срок до 72 часа" и е приведен в ареста към Затвора Плевен. По случая е образувано досъдебно производство.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design