ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

Стрелците с лък на "Джамбо" отнесоха конкуренцията в Стара Загора

Спорт
28.01.2019  |  13:24
437
Русенските състезатели се върнаха от турнира "Загорски стрелец" с четири медала и три златни купи

Четири медала и три златни отборни купи завоюваха състезателите на русенския клуб по стрелба с лък "Джамбо" в осмото издание на турнира в зала "Загорски стрелец". Надпреварата се проведе на 26 и 27 януари в Стара Загора и бе за мъже и жени, младежи и девойки.

  „Джамбо“ участва с 9 състезатели. Пред мишените в олимпийския стил застанаха Иван Банчев, Йордан Джамбазов /треньор на клуба/, Мирослав Мирчев, Лилия Божанова, Никол Георгиева и Велислава Великова, а на компаунд - Овидио Акхиле, Виктор Петров и Даниел Добрев.

    Резултатите от квалификациите срещнаха в някои от етапите стрелците на „Джамбо“ един срещу друг, но това не попречи на спечелването на медалите и призовите класирания.

Младият Иван Банчев за пореден път показа класата си при мъжете. В квалификациите той бе с трети резултат от 28 стрелци, но след това в елиминациите отнесе конкуренцията. На финала спечели златния медал след безапелационна победа над Владислав Вътев – „Млади стрелци“ (Варна), който се класира втори със сребърен медал. Боян Бонев от „Антибиотик“ (Разград) спечели бронза в малкия финал. 

Състезателките на „Джамбо“ при жените демонстрираха висока точност още в първия етап. В квалификациите Лилия Божанова беше втора, следвана от Никол Георгиева и Велислава Великова. Божанова спечели сребърен медал след оспорван финал с Добромира Данаилова от „Феникс Арчъри“ (София). Георгиева достигна уверено до малкия финал, в който се представи достойно срещу Радка Василева от „Робин Худ“ (София) и се класира четвърта.

Златен медал на компаунд завоюва Овидио Акхиле, а Виктор Петров спечели бронза. В квалификациите и тримата състезатели на „Джамбо“ заеха лидерски позиции. Виктор Петров постигна втори резултат, следван от Овидио, Даниел Добрев беше пети.  И тримата стартираха елиминациите с победи. На полуфинала се срещнаха Овидио Акхиле и Виктор Петров. След оспорвана стрелба с минимална разлика от 2 точки спечели Акхиле. Финалът завърши с победа на Овидио Акхиле над Добромир Вучков „Габарит“ (София), а в малкия финал Виктор Петров извоюва бронза срещу  Кирил Тасков - „Раптор Арчъри“ (Казанлък).

В отборната надпревара в олимпийския стил Иван Банчев, Йордан Джамбазов и Мирослав Мирчев триумфираха със златната купа след убедителни победи над софийските „Феникс Арчъри“ и „Робин Худ“. На второ и  трето място се класираха „Робин Худ“ и домакините от „Загорски стрелец“.

При жените Лилия Божанова, Никол Георгиева и Велислава Великова преодоляха съперничките си от „Загорски стрелец“. Златото те извоюваха след бараж, в който и трите се представиха отлично, но последният изстрел на Никол, който беше в  идеалния център, затвърди титлата. На второто място се класира „Робин Худ“, а трети „Феникс Арчъри“.

В отборното състезание на компаунд Овидио Акхиле, Виктор Петров и Даниел Добрев победиха безапелационно отборите на „Габарит“ (София) и „Хуни“ (Пловдив) и се окичиха със златото.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design