ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

Съдят жител на Бреница за закана с убийство и палеж на автомобил

Крими
06.12.2018  |  15:15
385
Снимка: архив

Районната прокуратура в Кнежа внесе в съда обвинителен акт срещу мъж за закана с убийство и за унищожаване на чужд автомобил. Обвинението срещу М. М. е за това, че на неустановена дата в периода 23 февруари – 30 март т. г. в село Еница по телефона се заканил с убийство спрямо З. С. Той е обвиняем и за това, че на 4 септември т. г. полял с бензин и запалил лек автомобил опел, собственост на К. А., съобщиха от прокуратурата.

Обвиняемият има брат, който в началото на 2018 г. заедно с други лица извършил престъпление против личността спрямо дъщерята на пострадалите. По случая било образувано досъдебно производство на Окръжна прокуратура - Плевен и във връзка с извършеното престъпление му била взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Афектирани от задържането на брат му, обвиняемият и роднините му започнали да търсят контакт с родителите на пострадалата, като искали от тях да убедят дъщеря си да оттегли жалбата. След като получили отрицателен отговор, обвиняемият заплашил пострадалата по телефона, като й отправил закани за живота. Същият заявил, че ако не оттегли жалбата, ще дойде да ги запали и ще ги избие.

На 4 септември обвиняемият бил в село Бреница и цял ден пил алкохол в компания с негови познати. Вечерта той се прибрал в дома си в Бреница. На пияна глава и воден от чувство за мъст, решил да отиде до дома на пострадалите и да запали колата им. След полунощ взел туба с бензин и с кола със свалени табели отишъл до къщата, полял с бензин автомобила и го запалил.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design