ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

Със 160 щанда започна тридневният „Уикенд туризъм Русе“ /Снимки/

Общество
16.05.2019  |  17:00
844
Паралелно тече и Фестивалът на туристическите забавления, Иван Звездев откри шоуто
Уикенд туризъм Русе

 

 

„Русе бележи изключително високи  резултати в туристическия сектор, които са резултат от съвместните усилия на местната власт и на правителството в тази сфера – за миналата година в областта са регистрирани над 184 хиляди нощувки, което е почти с 28% ръст в сравнение с 2017 и ръст на приходите с 22%“. Това заяви днес министърът на туризма Николина Ангелкова, която дойде в града специално за откриването на „Уикенд туризъм Русе“. 15-ото туристическо изложение и съпътстващият го 12-и Фестивал на туристическите анимации ще продължат до 18 май. За пръв път ще има и "Джаз уикенд". Днес и през следващите два дни русенци и гости на града могат да посетят над 160 щанда в центъра на града. Представят се 27 Общини с щандове  на музеи, туристически агенции, хотели, винарски къщи, занаятчийски ателиета и организации, свързани с туристическия бранш.

 

 

„Всяка година през месец май в Русе се провеждат едни от най-значимите събития в Дунавския регион в рамките на това прекрасно изложение, което през годините става все по-успешно и привлича изключителен интерес. Дунавските общини са припознали развитието на туризма като приоритетна секторна политика на местно и регионално равнище и ще продължим да развиваме тази сфера и да утвърждаваме Русе като туристически център с висок потенциал“. Това каза от своя страна кметът на Русе Пламен Стоилов при официалното откриване в Доходното здание, където присъстваха кметът на Силистра д-р Юлиян Найденов, русенският зам. областен управител Свилен Иванов, заместник-кметовете Даниела Шилкова, Наталия Кръстева, Страхил Карапчански, участници в изложението, русенци и гости на града.

 

 

 

Най-малките гости на изложението ще могат да се включат в различни игри, сред които Площадка за безопасно движение, Лента Скайлайн и други. Начало на кулинарните предизвикателства днес даде Иван Звездев, който в първия ден на изложението направи кулинарни демонстрации в продължение на няколко часа. Своеобразно продължение ще има на 18 май, когато ще се проведе  кулинарното състезание за деца  „Като шеф готвачите“.

 

След откриването, в хотел „Дунав“ започна Кръгла маса, организирана от Министерството на туризма под наслов „Култура и туризъм в Дунавския регион – какви са предизвикателствата на следващото десетилетие?“ Международното туристическо изложение „УИКЕНД ТУРИЗЪМ“ и Фестивала на туристически забавления и анимации се организират от Община Русе, общинско предприятие „Русе арт“ с подкрепата на Министерство на туризма Фестивалът е отличен с награда за най-добро събитие в културния туризъм „Иновативен туристически продукт“ за 2018-та година.

 

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design