ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

Със спектакъл за деца Държавната опера открива новия си сезон

Общество
14.09.2018  |  14:00
392
"Севилският бръснар" от Росини ще видят малките зрители на 19 септември от 19 часа

Държавната опера в Русе открива новия си сезон на 19 септември от 19 часа със "Севилският бръснар" от Росини. Постановката е адаптирана за деца. На пресконференция днес създателите на спектакъла уточниха, че той  ще е  интересен  дори за деца от първи клас и се надяват тези, които са прекрачили прага на операта за първи път, да се върнат отново като зрители.Затова са подходили внимателно към избора на заглавие и са се спряли на него, тъй като това е една от най- жизнерадостните, весели и играни опери по света.

Младият диригент Димитър Косев уточни, че спектакълът е съобразен с детската възраст и макар че оригиналното представление заема приблизително 3 часа, то вариантът на Славчо Николов, заместник-директор  на  Операта в Стара Загора и режисьор на спектакъла, пресъздава на 80% оригиналния спектакъл.В неговата интерпетация ще се търси пряк контакт със зрителите, ще бъде скъсена дистанцията между децата и актьорите.  Като солисти ще се изявят Александър Крунев и Георги Димитров (в ролята на Фигаро), Теодора Чукурска, която много кратно е изпълнявала ролята на Розина и младата Глория Кънева, която за пръв път влиза в този образ. В ролята на граф Алмавива малките зрители ще видят Александър Баранов и Николай Моцов, а като Доктор Бартоло  - Пламен Бейков и Стоян Стоянжиев.

Автор на хореографията е Ромина Славова, а на сценографията- Александър Гьошев.За работата си по този спектакъл екипът е номиниран за наградата на Съюза на музикалните и танцови дейци в България "Кристална лира" за 2013г в категорията Постановъчен екип.

Консултант по костюмите е Първолета Чавдарова- Летиция.Действието ще се развива под диригентската палка на Димитър Косев. Малките зрители ще се пренесат в Севиля през 18 век и  ще станат свидетели на заплетена любовна история, изпълнена с комични ситуации.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design