ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

Световната шампионка по карате Мариела Любенова стана почетен гражданин на град Левски

Спорт
20.12.2018  |  14:51
605

Истински празник на спортния дух, воля и неуморен труд за достигане на високи постижения беше тържеството, посветено на световния шампион Мариела Любенова и постиженията на СКК „Киокушин” – Левски, което се състоя вчера в НЧ „Георги Парцалев - 1901”.

С радостни овации препълненият салон на читалището аплодира Мариела, каратеките от клуба и сенсей Росица Петрова и сенсей Милен Петров, носители на множество наши и международни отличия. Истинският спектакъл на бойното изкуство беше незабравимо преживяване.

На 1 декември 2018 г. Мариела Любенова беше отличена с престижната награда на Българската карате киокушин федерация за „Спортист на 2018 г. при жените”, а от Асоциацията на бойните спортове беше избрана сред 40 000 спортисти от различни бойни спортове и бе наградена с най-високото отличие „Златен пояс”. Мариела е двукратен европейски шампион и световен вицешампион при девойки старша възраст; европейски вицешампион и световен шампион при жени, многократен шампион от държавни първенства от вътрешния календар на Българската карате киокушин федерация. На състезание в Стара Загора Мариела извоюва 3 златни медала от три дисциплини – на кумите и ката при девойките и на ката при жените и купа за най-техничен състезател.

Мариела Любенова благодари за топлото посрещане, за помощта и подкрепата на своите родители, на сенсей Росица и Милен Петрови, на всички, които я подкрепят по дългия и труден път до световното признание. Мариела тренира от 10 години, но за да стигне до световно признание, сподели в отговор на въпроса на водещата Илхан Мюртезова, е нужен не само талант, но и постоянство.

Родителите Даринка и Николай Любенови благодариха на кмета на общината Любка Александрова и председателя на ОбС – Левски, Дочко Дочев, на общинските съветници, на СКК „Киокушин” – Левски, на всички съграждани, на младежите и децата за подкрепата към Мариела. Специален поздрав Мариела получи от училището, в което учи вече 12 години – СУ „Крум Попов”.

На златното момиче със златно сърце, което е гордост за училището и града, директорът Валентина Дженева връчи юбилейния медал по повод 95–ата годишнина на училището. Мариела получи и Почетна грамота за издигане авторитета на образователната институция с благопожелания, благодарност и подкрепа.

Специални поздрави поднесе и ОУ „Максим Горки”.

Кметът на община Левски Любка Александрова, инициатор на празника, поздрави от сърце Мариела: „За мен е огромно щастие да приветствам едно от прекрасните деца на град Левски – Мариела! Да те поздравя за световната титла, за "Златния пояс", който е едно признание за най-добър спортист в бойните спортове. Знам, че няма неизстрадан успех, а този огромен успех ти е коствал много – 10 години. И ако 2018 година е годината, в която ти изгря, нека сега започне новото успешно десетилетие, защото талантът, който имаш, за мен е гаранция, че твоите големи успехи предстоят. С шампионския характер и изключителна човечност, която виждам, за мен това е гаранция за успех, не само в спорта, но и в живота.”

Председателят на ОбС - Левски, Дочко Дочев поздрави световната шампионка и прочете решението на местния парламент, с което я удостоява със званието „Почетен гражданин на гр. Левски /изявен спортист/”.

Най-младата и красива почетна гражданка на град Левски Мариела Любенова получи ключа на град Левски от кмета на общината, „ключа от сърцата на всички в залата”, отбеляза кметът Александрова.

Мариела благодари развълнувано и сподели, че осъзнава каква отговорност е и каква чест е всичко това за нея. „Обещавам да го пазя и защитавам името на града”, каза тя. Добави, че се чувства горда и занапред ще направи нужното името й да се свързва с постижения. Зад всеки успех стоят много хора и тя сърдечно благодари на сенсей Милен Петров и сенсей Росица Петрова, на своето семейство и приятелите, които я подкрепят, и това й помага да издържи. Пожела на всички светли празници.

Към момента в Карате клуб - Левски, тренират около 40 състезатели във всички възрастови групи. През тренировъчния процес са преминали много състезатели, спечелили медали от вътрешни и международни състезания – Ради Чолаков, Любен Чолаков, Венцислав Велизаров, Илко Константинов, Калоян Георгиев, Ваня Пенчева, Яна Маринова, Петър Петров, Петър Стефанов, Диян Първанов, Петър Йорданов и други.

Част от националните състезатели по карате са направили първите си стъпки в Карате клуб – Левски, като братята Георги и Иван Иванови, Стилиян Петков, Мариела Любенова, Светослав Стилиянов.

Кметът на община Левски Любка Александрова връчи почетни плакети и на:

Сенсей Милен Петров – председател на Спортен карате клуб „Киокушин” – Левски, състезател при ветераните, носител на престижни отличия от международни турнири, през 2016 г. заема 3-то място, през 2017 г. – 1-во място в своята категория и 2-ро място за купа „Йокозуна”, а през 2018 г. – 3-то място. През тази година е отличен с купа за „Най-висок боен дух” в Европейско първенство за ветерани.

Сенсей Росица Петрова – заместник-председател на Спортен карате клуб „Киокушин”, състезател и многократен медалист по ката. През 2012 г. на Държавно първенство в гр. Русе се класира на първо място от 12 състезателки.

Светослав Стилиянов – многократен призьор от държавните първенства от вътрешния календар на Българската карате киокушин федерация, европейски шампион от Сърбия 2015 г., европейски вицешампион от Гърция 2018 г., участник в две световни първенства през 2016 г. и през 2018 г. и носител на първо място в Републикански турнир по кикбокс за юноши през март 2018 г.

Медалистите от международни състезания, които се провеждат ежегодно в гр. Шумен, и национални първенци по карате киокушин – Инджи Реджеб, Деян Спасов, Даниел Гърков, Бранимир Тихомиров, Ивая Христова.

Кметът на община Левски Любка Александрова е направила предложение за предстоящото на 20 декември заседание на ОбС - Левски, за предоставяне на извънредна парична награда за изключителни спортни постижения на Мариела Любенова /5000 лв./ и за високите резултати на СКК „Киокушин” – Левски /1000 лв./.

Източник и снимки: Община Левски

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design