ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
             

Театралната академия ще бори интелектуалната миграция в Силистра

Общество
21.04.2017  |  14:51
215
Актьори и преподаватели ще „вербуват” млади силистренци за следване в НАТФИЗ

Водена от убеждението, че състоянието на образованието и културата днес е индикация за състоянието на икономиката и бизнеса утре, Националната академия за театрално и филмово изкуство /НАТФИЗ/ потърси общественото съучастие на проблема с интелектуалната миграция. Миналата година бе пилотното издание на кампанията "Учи в България, завладей света!". Студентите и преподавателите от НАТФИЗ посетиха 12 града в страната, за да защитят авторитета на българското висше образование. Гражданският интерес и подкрепа станаха основание за развитието на кампанията.

Следващата седмица Силистра може да подкрепи „Учи в България, завладей света!“. На 25 април, вторник, от 19.00 ч. в Драматично-кукления театър младите жители на града ще имат възможност да оценят резултатите от четиригодишното образование в НАТФИЗ, като видят спектакъла на абсолвентите „Актьорство за драматичен театър“ на проф. Пламен Марков – „Бай Балчо споменува“. На 26 април от 9.00 ч. ще се проведе безплатна консултативна среща с водещи преподаватели на Академията, които лично ще запознаят гостите със специалностите, условията на европейска мобилност, подготовката и реда за кандидатстване през учебната 2017/2018 г.

Предвидени са прожекции на студентско кино. Участниците в срещата ще получат безплатни кандидатстудентски материали, справочници и ваучери за 10% отстъпка при посещаването на кандидатстудентските групови консултации в София през юни и август. 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design