ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

Трима музиканти от Плевен с международна кариера излизат на родна сцена с Плевенската филхармония

Култура
11.09.2019  |  15:49
190

Плевенската филхармония ще представи пред любителите на класиката трима музиканти, родени в Плевен, които постигат международни успехи и кариера. Пред съгражданите си под ръководството на младия диригент от Германия Михаел Балке ще свирят цигуларят Ивайло Дешков, Маргарита Калчева - контрабас, и Христея Маркова - пиано. В първия за сезона концерт на Филхармонията публиката ще има възможност да се наслади на творби от Ботезини, Прокофиев и Менделсон, съобщиха от музикалния институт.

Цигуларят Ивайло Дешков не е имал срещи от години с публиката на Плевен. След завършване на местното музикално училище в класа на Благородна Танева той продължава в Националната музикална академия при проф. Боян Лечев, а след това - в "Моцартеум" в Залцбург при проф. Руджиеро Ричи. Участва в майсторски класове на Ифра Нийман, Пиер Амоял, Минчо Минчев. От 1995 г. свири в Австрия, Испания, Германия и Дания. Основател е на камерни ансамбли в Дания, Испания и България. Репертоарът му включва произведения на Моцарт, Сен-Санс, Виотан, Владигеров, Ботезини и др.

Ивайло Дешков ще се представи в дуо "Контраст" с Маргарита Калчева - контрабас. Тя е завършила при проф. Тодор Тошев, после майсторски клас при Мишел Вейон в Швейцария и е лауреат на престижни конкурси.
Третият солист в концерта е Христея Маркова. Тя свири на пиано от 7-годишна и след обучението си в Плевен е продължила в Париж и Женева. Носителка е на първи награди от национални и международни конкурси.

Концертът с ярките плевенски дарования е на 13 септември /петък/ от 19.00 часа в зала "Катя Попова".

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design