ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

   

 

Трима русенци сменили джипито си по 9 пъти

Здраве
30.01.2012  |  12:02
635

 

Трима здравноосигурени русенци са се възползвали от почти всяка кампания за смяна на личен лекар. Данните от здравната каса в Русе сочат, че за последните 10 години те са сменили джипито си  по девет  пъти.   Пръв рекорда постави 67-годишен пенсионер още през юни миналата година. По време на декемврийската кампания обаче имал още двама последователи. Причината за честия избор на русенците било разочарованието им от медика, който са избрали. През годините обаче се случвало недоволните пациенти да се връщат  и при джипито, което са изоставили.  От възможността да се насочат към нов общопрактикуващ лекар през декември са се възползвали общо 3500 души. Те са почти толкова, колкото са били и през юни миналата година, когато бяха  3440. Тенденцията през последните години  е недоволните от джипито си пациенти да намаляват, коментира шефът на русенската здравна каса Калоян Копчев.

 Без личен лекар от началото на тази година са останали още 5800 русенци, които са фигурирали в списъците на д-р Денис Зия и д-р Галина Дюлгерова, тай като лекарите са прекратили договорите си с касата.  3500 от тях вече са се ориентирали към ново джипи, но останалите все още не са направили своя избор. Те могат да направят това по всяко време , независимо от официално обявените срокове, уточнява Копчев.

Той припомня, че здравноосигурените лица  имат право да сменят фамилния си медик два пъти годишно-през месеците юни и декември.       

Общо 40 559 са здравнонеосигурените лица,  регистрирани към декември месец в Русенска област. Броят на хората без осигуровки е нараснал с 1500 в сравнение с декември 2010 година.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design