ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

   

 

Ученици от Кнежа участваха в среща за приноса на България за спасяването на евреите

Култура
09.06.2019  |  17:14
393
Снимка: Областна управа

С културно-информационна ученическа среща на тема „Приносът на България в спасяването на евреите от Холокоста” и ученически конкурс за рисунка на тема „Културното многообразие на ЕС“ читалище „Борба” в Кнежа се включи в инициативите, които Областна администрация – Плевен, реализира в рамките на Дейност 2 от Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз 2019.

Събитието бе открито с есе, акцентиращо върху паметта за достойното отношение на България към местната еврейска общност по време на Холокоста. С него бе направена препратка към една от най-популярните еврейски песни „Хава нагила”, изпълнена от талантливите деца на Кнежа. От сцената на читалище „Борба” прозвучаха песни на италиански и български език, с които детските вокални групи „Черно и бяло”, „Мелодия” и „Сребърни камбанки” очароваха публиката. Красотата на българския народен танц се нареди до ритмичността на мажоретните изпълнения и феерията и нежността на модерния балет, за да се покаже по убедителен начин, че именно в симбиозата на различното се ражда уникалното.

Своите виждания за културното съкровище на Европа децата на Кнежа бяха представили и в пъстра изложба от рисунки, която бе наредена във фоайето на читалище „Борба”. Именно тя посрещна зрителите на концерта, съобщиха от областната управа.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design