ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

   

 

Ураганът Дориан ще повлияе на времето в страната ни

Общество
03.09.2019  |  12:50
660
При нас би трябвало да удължи лятото, коментира климатологът доц. Георги Рачев
Снимката е илюстративна: pixabay.com

Ураганът Дориан ще повлияе на времето в нашата страна, но не с такива последици, както над Щатите. „Ще бъде по-симпатичен, защото ще е извънтропиен циклон. Ще донесе страшна топлина от тропиците в големите географски ширини. С това той ще обърка цялата  атмосферна циркулация и с това месечните прогнози за септември. При нас би трябвало да удължи лятото”, прогнозира климатологът доц. Георги Рачев пред NOVA, цитиран от dariknews.bg.

Дориан помете Бахамите, потопи градове и взе жертви. Бедствието е на часове от крайбрежието на Флорида. Вече започна евакуацията на щати по югоизточното крайбрежие.

„Скоростта на вятъра в понеделник беше достигнала близо 350 км/ч. Това не е рекорд, но е брутално, и то много. Всеки е карал по магистрала и знае какво е ако се движиш със 140 км/ч. Помислете, че скоростта е два пъти повече. Това е феноменално”, коментира Рачев.

„САЩ е най-подготвената държава, защото най-често страда от тропични циклони. Те могат да си позволят лукса да евакуират 1 млн. души. След една седмица жителите могат  да се върнат и да намерят собствеността си по същия начин, по който са я оставили”, поясни климатологът.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design