ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

Успех за ПГРТО - Плевен на регионалния кръг на Националното състезание по професии

Общество
15.04.2018  |  16:52
361

В град Русе от 30 март до 1 април се проведе регионалният кръг на Националното състезание по професии. Организатор на събитието е Министерството на образованието и науката - дирекция „Образователни програми и образователно съдържание” и отдел „Професионално образование и обучение”, а домакин - ПГ по туризъм „Иван П. Павлов” - Русе, по предложение на Министерството на образованието и науката. В надпреварата взеха участие 15 отбора на професионалните гимназии по туризъм и профилираните паралелки на средните училища от цяла Северна България, сред които и ПГ по ресторантьорство, търговия и обслужване /ПГРТО/ - Плевен. Оттам информираха и за успешното представяне на плевенските ученици.

Състезанието се проведе в четири категории: „Най-добър млад хлебар-сладкар”, „Най-добър млад готвач”, „Най-добър млад сервитьор” и „Най-добър млад барман”. Тридесет и пет ученици показаха своите знания и умения в реална работна обстановка и бяха оценени от жури от професионалисти.

В категория „Най-добър млад хлебар-сладкар” учениците приготвиха две изделия: натурален бриош /френски сладък хляб/ – по 6 броя от състезател, и сладкарско изделие, което включва бял шоколад и горски плодове, поднесено в стъклен съд.

В категория „Най-добър млад готвач” младежите приготвиха три ястия от пиле: студено предястие от пилешко месо, супа от пиле и основно ястие от пиле. В категория „Най-добър млад сервитьор” участниците декантираха вино и сервираха ястията, приготвени от готвачите.

 

Наградените

В категорията „Най-добър млад хлебар-сладкар” II място спечели Никол Владиславова Цанова, 12в клас, спец. „Декорация на сладкарски изделия“ на ПГРТО - Плевен с ръководител Нонка Найденова.

В категорията „Най-добър млад сервитьор” на V място се класира Ванеса Орлинова Гуглина от 11а клас, спец. „Кетъринг“ на ПГРТО - Плевен с ръководител Силвия Златанова.

В категорията „Най-добър млад готвач” Иван Миленов Георгиев от 11в клас, спец. „Готвач“ с ръководител Татяна Михайлова се представи достойно, но не успя да се пребори за участие в националното състезание.

Екипът на Професионалната гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване – Плевен пожелава на Никол, Ванеса и техните ръководители успешна подготовка и победи в предстоящия национален кръг на състезанието по професии в Пловдив!

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design