ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

Успешен удар: Спипаха същински ало-измамници и мулетата им в различни градове

България
08.02.2018  |  17:21
1 662
Шината, Малкия Келеш и техен „колега“ от Ветово хванати при операция на полицаи от Силистра, Русе и сектор „Измами“ в ГДНП, под ръководството на силистренската прокуратура
Силистра брифинг за телефонни измами
Теодор Желев, Красимир Петров и Божидар Генчев /отляво надясно/, съобщиха в Силистра подробности по успешната операция. Снимка: Алексей Минев

 

Трима същински телефонни измамници от Ветово са заловени при акция на полицаи от Силистра, Русе и София, стана ясно днес. Ударът на криминалистите се определя като особено успешен, защото обикновено биват залавяни куриерите /мулетата/, които нищо не могат да кажат за "шефовете", защото са били направлявани само по телефона, без пряк визуален контакт.

 

Освен това при сегашната операция в различни градове са заловени и мулетата на тримата измамници. За акцията съобщи пресцентърът на МВР, а в Силистра беше даден брифинг с участието на окръжния прокурор Теодор Желев, началника на силистренската полиция главен комисар Красимир Петров и шефа на Криминална полиция Божидар Генчев. Покрай подробностите за операцията, прокурор Желев отбеляза  решаващата роля на гражданите, оказали съдействие на полицията, и посочи, че тяхната активност е изключително важна в противодействието на този вид престъпна дейност.

 

Двама от задържаните - Я.Я. /32г./ - Шината, и Н.Н. /38г./ - Малкия Келеш, са осъждани, а техният „колега“- Г.Г. /23г./, е с криминални регистрации. Мъжете били засечени в центъра на Ветово в л.а. „Опел Астра“, собственост на бащата на единия от тях. Установено е, че групата е действала по познатия сценарий „съдействие на полицията при провеждане на полицейска операция за задържане на телефонни измамници“.

 

Задържането е осъществено след осъществена телефонна измама, в която тяхна жертва станала 78-годишна жена от Силистра, хвърлила от терасата на дома си плик с пари. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ - Силистра. При операцията са намерени и иззети мобилни апарати, SIM-карти (включително и такива ползвани при извършване на престъплението), както и др. вещи и предмети, свързани с престъпната дейност на задържаните. Разследването на цялостната престъпна дейност на задържаните продължава под ръководството на прокуратурата.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design