ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

ВИДЕО: Русе: Новият директор на Операта е Иван Кюркчиев?

Култура
11.10.2017  |  18:31
919
Конкурсът за избор на шев на Русенска опера приключи днес, очаква се решението на министъра

Конкурсът за избор на директор на Русенска опера приключи днес в Министерството на културата. Трима кандидати се явиха пред комисията, председателствана от оперната прима Христина Ангелакова. Първи представи концепцията си Иво Венков – диригент, след него комисията изслуша Иван Кюркчиев –импресарио, а трети по ред се яви Георги Симеонов – оперен режисьор. Член на комисията беше и заместник-кметът на Русе Страхил Карапчански.

 Според запознати, които са гледали интервютата на кандидатите на сайта на министерството, фаворит на изпитващите е станал Иван Кюркчиев, който вече беше директор на Операта от 1995 до 1998 година. Окончателното решение обаче ще бъде взето от министъра на културата, пред когото комисията ще представи своето становище.

Всички участници в комисията днес са подписали декларация за конфеденциалност, която трябва да спазват до излизането на заповедта на минстъра за назначаването на новия директор. Потърсен за становище от в. „Бряг“  Страхил Карапчански изрази надежда заповедта да бъде издадена съвсем скоро, но не коментира представянето на кандидатите.

По време на интервюто си Иван Кюркчиев изказа убеждението си, че , ако стане директор, ще работи в екип от изявени русенски творци.

На сайта на министерството са публикувани линковете към видеозаписите с интервютата на тримата кандидати.

 

 

 

 

 

 

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design