ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

Видео с Басарбовския манастир привлича пътешественици от цял свят

Общество
08.02.2019  |  13:22
493
100 участници във велопохода “Дунав Ултра” ще посетят скалния уникат през септември

Скалният манастир “Димитър Басарбовски” е новият обект, представен в поредица от кратки видеа, посветени на тазгодишното колоездачно приключение “Дунав Ултра”.

Видеото е с продължителност три минути, но те са достатъчни да предизвикат интереса на всеки любител на пътешествията по света. Видеото е изключително въздействащо – то представя мястото като атракция от световна величина, каквато всъщност е. Кадрите са част от поредица,  която показва едни от най-интересните обекти и забележителности във веломаршрута “Дунав Ултра” и по поречието на река Дунав у нас. Премиерата на видеото се състоя на 7 февруари. Материалът е с най-дълга продължителност от всички излезли до момента официални промо видеа.

Актуалното видео е част от предварителната кампания на шестото поред издание на “Дунав Ултра” - колоездачно предизвикателство - тип приключение, което вече регистрира рекорден интерес в страната и чужбина.

 Кадри от кастелът Думум в Белене, археологическия комплекс Дуросторум/Дръстър в Силистра, замъкът Баба Вида във Видин, централният площад “Свобода” в Русе, мемориал Христо Ботев и корабът Радецки в Козлодуй, църквата св. Троица в гр.Свищов са сред другите интересни обекти, включени до момента.

На 6-ти септември 100 колоездачи - любители и аматьори, ще се съберат във Видин, за да преминат през близо 90 населени места по поречието на Дунав и Добруджа в България, в общо 680-километрова дистанция по едноименния веломаршрут.

Крайната цел на ентусиастите ще бъде да достигнат Черно море в района на с.Дуранкулак, най-североизточното населено място на страната, където е и крайната точка на маршрута “Дунав Ултра”.

Всички участници ще преминат през Басарбовския манастир, който е една от 10-те забележителности, специално избрани за “контролна точка”, през които ще трябва да преминат колоездачите.

Очаква се събитието да бъде най-масовата по рода си международна проява на Балканите, всички обявени места са предварително резервирани 8 месеца преди началото.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design