ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

Вижте какви автомобилни „зверове“ от първите десетилетия на миналия век дойдоха на ревю в Русе /Снимки/

Общество
10.06.2018  |  10:12
559
За ретро парада пристигнаха и емблематични коли, и моторетки от времето на соца, бяха не по-малка атракция
Русе парад на ретроавтомобили и мотори

 

80 автомобили и мотоциклети, произведени между 1920 - 1987 година, се включиха в  ретро парада вчера в Русе. Емблематични коли и моторетки от времето на соца заедно със "зверове на гнилия капитализъм" от миналия век дефилираха из града и после се наредиха като на изложение в края на "Александровска" пред бившите казарми. Имаше от почти всички по-известни марки, като някои се показваха за първи път в Русе, с екологичните си автомобили на бъдещето се представи и Русенският университет.

 

Участниците бяха от Русе, Бургас, София, Стара Загора, Сливен, Разград, Кубрат и от Румъния. Дефилето мина по маршрута, за който съобщихме предварително - бул. „Христо Ботев“ – бул. „Бозвели“ - ул. „Борисова“ – бул. „Генерал Скобелев“ – бул. „Цар Освободител“ – бул. „Съединение“ – ул. „Александровска“. Освен авто атракциите, на "Александровска" имаше и концерт на русенската група „Soda A’coustic“, и поп изпълнителката Маги Джанаварова.

 

Четвъртото издание на Парада беше открито д-р Страхил Карапчански, зам.-кмет по европейско развитие. „За четвърта поредна година имаме прекрасната възможност да се насладим на уникални класически возила от цяла България и от чужбина, част от които се представят за първи път в нашия град. Водени от желанието да утвърдим Русе като атрактивен туристически център, Община Русе, Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ и Авто-мото клуб „Русчук“, заедно със своите партньори, направихме така, че градът ни да се гордее с това отличително събитие“, каза Карапчански. Парадът е под патронажа на кмета на Русе Пламен Стоилов.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design