ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

Вижте кой ще представлява Плевен в 44-ото народно събрание

Политика
30.03.2017  |  17:12
3 638
Централната избирателна комисия (ЦИК) обяви окончателното разпределение на мандатите

Централната избирателна комисия (ЦИК) обяви окончателното разпределение на мандатите в 44-ото народно събрание. ГЕРБ остава с най-много народни представители - общо 95. След нея с 80 депутати се нарежда БСП, която удвоява броя на представителите си спрямо предишния парламент. 27 депутати ще има коалиция "Обединени патриоти". 26 - Движението за права и свободи (ДПС). Последната политическа сила в новия парламент ще бъде партията на Веселин Марешки - ВОЛЯ, с общо 12 депутати.

Депутатските мандати за 15 МИР – Плевен са общо 9. Кои са хората, от които ще очакваме да защитават интересите на региона ни в следващите четири години в парламента. Разлика в имената от първоначалния вариант, който „Посоки“ публикува ден след вота, почти няма. Единственото ново е, че вече има яснота относно това кой влиза с деветия мандат - това е партия ВОЛЯ. Ето и имената на новите народни избраници от Плевен:

 

Коалиция „БСП за България“ – Васил Антонов, Стефан Бурджев, Чавдар Велинов

 

ГЕРБ – Ивайло Московски, Владислав Николов, Пламен Тачев

 

Коалиция „Обединени патриоти“ – Красимир Каракачанов

 

ДПС – Велислава Кръстева

 

ВОЛЯ – Полина Цанкова – Христова

 

До 2 април трябва да станат ясни и имената на всички нови 240 народни представители. Дотогава депутатите, които са избрани в повече от един район, трябва да обявят с коя листа искат да влязат, и съответно да освободят мястото си в останалите.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design